PARİS

KÜLTÜR SANAT Paris’e Charles Aznavour Parkı

Ermeni-Fransız efsane müzisyen Charles Aznavour'un 100. doğum yılı nedeniyle, Paris Belediyesi tarafından şehrin en işlek bölgesindeki bir parka Charles Aznavour adı verildi.
KÜLTÜR SANAT ⁠Cannes Film Festivali başladı: De Niro’dan Trump’a eleştiri

78.⁠ ⁠Cannes Film Festivali, Fransa’nın Cannes kentinde başladı. Oyuncu Robert De Niro’ya Altın Palmiye Onur Ödülü verildi. De Niro, yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik eleştirileri ile gündem oldu. Jüri Başkanı Juliette Binoche da İsrail'in Gazze’de öldürdüğü Filistinli foto muhabiri Fatma Hassona’yı anan bir konuşma yaptı.
GÜNCEL Paris'te silahlı ve bombalı saldırı: En az 128 ölü

Fransa’nın başkenti Paris’te yedi ayrı noktada silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. En az 128 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin ağır yaralı olduğu açıklandı. Fransa'nın sınırları kapandı, olağanüstü hal ilan edildi.
GÜNCEL Paris'te yeni saldırı: 2 kişi öldü, 5 rehine var

Paris'in kuzeydoğusundan Porte de Vincennes banliyösünde öğlen saatlerinde bir markette çatışma çıktı, henüz doğrulanmayan bir bilgiye göre iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın en az beş kişiyi rehin aldığı tahmin ediliyor.
ŞAPGİR Paris restoranında iyi bir masa mı istiyorsunuz? Ünlü, çekici ve beyaz olun

İslamabad’da Fransız bir restoran sahibi Pakistanlıların restorana girmesini yasaklayarak tartışmalara sebep oldu. Oysa Paris’te, müşterilerin görünüşlerine, etnisitelerine, zenginliklerine ve şöhretlerine göre oturması yaygın bir uygulama... Edward Chisholm’um The Guradian’ın blogunda yayımlanan yazısını Tamar Nalcı çevirdi.