TAZMİNAT

TOPLUM Beykoz için mesai başlıyor

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi Vakfı’nın el konan ve hukuki mücadele sonrasında iade edilen arazi ve alınan tazminatlarla ilgili oluşturulan komisyon mesaiye başlıyor.
TÜRKİYE AİHM’den ‘Hayata Dönüş Operasyonu’na tazminat

AİHM, 19 Aralık 2000’de mahkumların başlattıkları ölüm oruçlarına müdahale etmek için 20 cezaevine yapılan “Hayata Dönüş Operasyonu” kapsamında Bayrampaşa Cezaevi’ne uygulanan “Tufan” planının maruz kalan 22 mahkuma 137 bin euro manevi tazminat ödenmesine karar verdi.
TOPLUM Surp Agop’a 111 Milyon TL’lik tazminat

Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait olan Mecidiyeköy’deki Ermeni Katolik Mezarlığı’na ait bir bölümün usulsüz kamulaştırılması nedeniyle açılan davada, mahkeme kararını açıkladı. 11. Asliye Hukuk Mahkemesi, Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ödenmeyen kamulaştırma bedeliyle ilgili olarak 111 milyon 850 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.
GÜNCEL ‘Toprak talebi Soykırım tazminatının bir unsuru değil’

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) eski genel sekreteri ve OECD’ye bağlı Direnç İçin Küresel İttifak İnisiyatifi (AGIR) kurucusu ve direktörü Philippe Raffi Kalfayan’la, Ermeni Soykırımı tazminatı ve açılan bu davaları konuştuk. Kalfayan “Bireysel taleplerin idare edilmesi kolay bir iş, yakın gelecekte, özellikle de Türkiye’de, bu taleplere ilişkin açılan davaları daha sık göreceksiniz. Kolektif bir talep olarak, tüm grubun hasarının tazmini, çok daha karmaşık bir süreç.” diyor.
GÜNCEL Tazminatlar, adalet mücadelesine engel değil

Türkiye’de iş cinayetinden sonra ailelerin tazminat almaları güvence altında değil. İş cinayetinden sonra aileler hem açılan kamu davasını yürütmek hem de hayatlarının geri kalanını sürdürmek için tazminat almak için mücadele vermek zorunda.
GÜNCEL Rober Koptaş’a İP’e hakaret cezası

İşçi Partisi’nin (İP) gazetemizin genel yayın yönetmeni Rober Koptaş’a açtığı hakaret davasında mahkeme karar açıkladı. Mahkeme, Koptaş’ı 3 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.
GÜNCEL Uludereliler tazminatlara dokunmadı

Şırnak’ın Irak sınırındaki Roboski köyünde (Gülyazı Köyü)28 Aralık 2011’de düzenlenen hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişinin, yakınlarına ödenmek üzere adlarına açılan hesaplara yatırılan 123’er bin liralık tazminat paraları çekilmedi.