KADINA YÖNELİK ŞİDDET

GÜNCEL Kadınlar Boşanma Komisyonu’nun raporunu protesto edecek

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu ve kadın örgütleri, TBMM Boşanma Komisyonu’nun çıkardığı raporu protesto etmek için Pazar günü saat 14.00’te Süreyya Operası’nın önünde bir eylem yapacak. Eyleme bütün kadınlar davetli.
GÜNCEL Kadın hak örgütleri uyarıyor: Şiddette uzlaşma olmaz

Yargıda uygulanan pazarlık ve arabuluculuk sisteminin düzenleyecek olan kanun tasarısı taslağına ilk tepki, kadın hak örgütlerinden geldi. EŞİTİZ grubu, hakaret, tehdit, şantaj, yaralama, sarkıntılık gibi 5 yıla kadar hapis cezası olan suçların arabuluculuğa tabi olmasının, daha büyük suçlara kapı aralayacağını belirtiyor.
KÜLTÜR SANAT 2014'ün feminizme göz kırpan dizileri

Tüm sezon kadınlık, erkeklik, kadın ve erkek rollerinden çokça konuştuk, eleştirdik. 2014'ün bitmesine günler kala düşünelim: Peki bu sezon feminizme göz kırpan dizi hiç mi olmadı? Türkiye’deki diziler açısından buna cevap “kesin” olmasa da hayır. Ancak yabancı diziler arasında öne çıkan iki yapım var: Orphan Black ve The Fall.
GÜNCEL Kadına karşı şiddette elektronik kelepçe uygulaması hayata geçmeyi bekliyor

Kocası tarafından 11 bıçak darbesiyle öldürülen Ayşe Paşalı cinayeti üzerine gündeme gelen ve şiddet uygulayan eşin elektronik kelepçeyle takibini öngören uygulama bir yıldır hayata geçirilemedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'ın açıkladığı kadınlara elektronik koruma sistemi ile ilgili kanun çıkarılmasına rağmen yönetmeliğin hazırlanmaması ve elektronik kelepçe ihalesinin yapılamaması uygulamayı geciktirdi.
GÜNCEL Kadına karşı polis şiddeti olayı işkence suçundan yargılanacak

İzmir'de Karabağlar karakolunda yaşanan ve kamera kayıtlarıyla ortaya çıkan, kadına karşı polis şiddeti olayıyla ilgili Fevziye Cengiz'in şikayeti üzerine yargılanan polislerin davasında görevsizlik kararı çıktı. Ancak hakim, sanık polis memurlarının işkence suçundan yargılanması gerektiğini belirterek dosyayı ağır ceza mahkemesine sevk etti.
GÜNCEL Kadına yönelik şiddeti önleme kanunu yasalaştı

Kadına şiddet uygulayan kişilere elektronik kelepçe veya bileklik takılmasını öngören 'Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun Tasarısı', TBMM Genel Kurulunda oybirliği ile kabul edilerek, yasalaştı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mağdurun korunması için esaslar uluslararası anlaşmalara dayanıyor.