KADIN CİNAYETLERİ

GÜNCEL Violet Nantaba cinayetinin duruşması yarın

31 Ağustos’ta tecavüz edildikten sonra öldürülen Violet Nantaba’nın duruşması 7 Aralık Çarşamba günü İstanbul Çağlayan Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma saat 11.30’da başlayacak
GÜNCEL Kadınlar Boşanma Komisyonu’nun raporunu protesto edecek

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu ve kadın örgütleri, TBMM Boşanma Komisyonu’nun çıkardığı raporu protesto etmek için Pazar günü saat 14.00’te Süreyya Operası’nın önünde bir eylem yapacak. Eyleme bütün kadınlar davetli.
Ermenistan'da da kadın cinayetleri vahim boyutta

Üç yıl önce Ararat bölgesinde çocuklarının önünde eşi Diana’yı 21 kere bıçaklayarak vahşice katleden Volodya Muradyan, üç buçuk yıl hapis cezası aldı. ‘Şiddetsiz Toplum’ (Society Without Violence) üyesi Sona Hovagimyan, Diana'nın davasını ve Ermenistan’daki aile içi şiddeti anlattı.
GÜNCEL Özgecan davasında karar: Ağırlaştırılmış müebbet

11 Şubat günü bindiği minibüstekiler tarafından öldürülen Özgecan Aslan'ın bugün yapılan karar duruşmasında sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, Fatih gökçe ve Necmettin Altındöken'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
GÜNCEL Kadın cinayetleri önlenebilir

Filmmor Kadın Kooperatifi’nin yaptığı araştırmaya göre 2009-2013 arasında 949 kadın cinayeti işlendi. Kadınların yarısını kocaları öldürdü. Cinayetlerin büyük çoğunluğu da çiftlerin yaşadıkları evlerde yani kadının en güvenli sandığı yerlerde işlenmiş.
GÜNCEL “Kadın cinayetlerinin önüne geçmenin yolu bu verilerde”

2010-2015 yılları arasında en az 1134 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü Türkiye’de, ‘saçını kızıla boyatmak’, ‘yeni elbise almak’, ‘patates köfte yapmamak’, ‘tuzluğu uzatmamak’ veya sadece ‘gıcık olmak’ dahi bir kadın cinayetinin bahanesi olabildi. Failler ise koca, sevgili, baba, oğul, erkek kardeş, kısaca kadınların en yakınındaki erkekler...