TBMM ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU

GÜNCEL CHP azınlık cemaatlerinin Diyanet'te temsil edilmesini istedi

CHP, TBMM Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu anayasanın 'hak ve özgürlükler' bölümü önerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke genelinde yaşanan bütün din ve mezhepleri temsil etmesi isteniyor. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapsamı genişlemekle kalmazken, cemaatleri ruhani liderler yerine Diyanet temsil edecek. CHP'nin önerisinde vatandaşlık tanımı ise netlik kazanmamaya devam etti.
GÜNCEL 'Özel yaşamın gizliliği ve korunması' yeni anayasada

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesindeki yazım komisyonu, 'özel yaşamın gizliliği ve korunması' maddesini yazdı. Yeni madde, 'Özel yaşamın ve aile yaşamının gizliğine dokunulamaz. Herkes devletten özel yaşamına ve aile yaşamına saygı gösterilmesi ve korunmasını isteme hakkına sahip olacak' ifadesini içeriyor.
GÜNCEL Yeni Anayasa'nın yazım aşaması başlıyor

Yeni Anayasa çalışmalarında, 1 Mayıs'tan itibaren yazım aşamasına geçiliyor. TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Çiçek, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni anayasa çalışmalarında gelinen noktayı, 'çok iyi' olarak değerlendirdi.
GÜNCEL Patrik genel vekili 'eşit vatandaşlık' talep edecek

Ermeni Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve diğer temsilciler, bugün TBMMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na gelerek yeni anayasa için taleplerini dile getirecek. Ateşyan, anayasadaki Türk vatandaşı ibaresinin kalkmasını ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak düzeltilmesini isteyecek.