YANGIN

GÜNCEL Öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

Adana'da Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam saatlerinde çıkan yangında 11 çocuk ve bir yurt görevlisi 12 kişi hayatını kaybetti. Adana Belediye Başkanı, büyük olasılıkla yangın merdiveninin kilitli olduğunu söyledi.
GÜNCEL Kuyumcukent'te yangın: Bina boşaltıldı

İstanbul Yenibosna'da bulunan Kuyumcukent'te yangın çıktı. Atölye kısımlarının dördüncü katında çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken tüm Kuyumcukent boşaltıldı.
DOSYA Soykırımın tamamlayıcı unsuru olarak ‘yangın’

‘1916 Ankara Yangını: Felaketin Mantığı’ kitabının yazarları Taylan Esin ve Zeliha Etöz ile sadece 1916 Ankara Yangını’nı değil, bir toplum mühendisliği yöntemi olarak kullanılan yangınları ve sonuçlarını konuştuk.
TOPLUM Kilise kundaklamasında şüpheli ortada yok

Kadıköy Uluslararası Topluluğu Kilisesi’nin bulunduğu binada 7 Aralık’ta çıkan yangınla ilgili sır halen çözülemedi. Kundaklamaya dair delil olsa da itfaiye raporunda ‘yangının Noel ağacından çıktığı’ söylendi; Emniyet’ten yapılan ‘şüpheli yakalandı’ açıklamasının ise gerçek olmadığı ortaya çıktı. Aynı kilise binasına Pazartesi akşamı (15 Aralık), kundaklama şüphelisinin eşkaline benzer birinin girmesi ise tedirginlik yarattı.