RAKEL DİNK

Sarkis’in vitrayı ‘doğuş’u simgeliyor

Geçen yıl Venedik Bienali’nde ‘Respiro’ adlı işiyle Türkiye Pavyonu’nu temsil eden Sarkis, işin bir parçası olan ‘Altın İkona’ yerleştirmesini Anarat Hığutyun Binası’na hediye etmişti. Sarkis’in, Rakel Dink’in el izinin yer aldığı ikonanın ardından, Hrant Dink’in İran’da çekilmiş bir fotoğrafının vitrayı da binada yerini aldı.
MİT tırları haberi altına imza attılar

Can Dündar ve Erdem Gül'ün gazetecilik faaliyetlerinden dolayı 2 kez müebbet hapis istemiyle yargılanmasına tepki gösteren aydın, akademisyen, yazar ve sanatçılar İstanbul, Ankara ve İzmir’de ‘Biz de bu suçu işliyoruz” diyerek kendilerini ihbar etti.
GÜNCEL Rakel Dink: Bugün de kadim kültürler yok edilmek isteniyor

‘Yok Edilen Medeniyet: Geç Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemlerinde Gayrimüslim Varlığı’ konferansının açılışında konuşan Rakel Dink, “Yüz yıl önce, hep birlikte yaşadığımız bu topraklarda, kadim bir medeniyet tarumar edildi. Bugün de kadim kültürler yok edilmek isteniyor. Ancak geçmişte olanları doğru aktarırsak bugün olanları ve ardındaki gerçekleri tüm çıplaklığıyla görebiliriz” dedi.
GÜNCEL Rakel Dink - 100 yıllık Soykırım

Rakel Dink, Cumhuriyet’in 24 Nisan tarihli nüshasına yazdığı ‘100 yıllık Soykırım’ başlıklı yazıda, 1915’te ailesinin ve akrabalarının neler yaşadığını, Hrant Dink'le tanışmasını ve verdikleri mücadeleleri anlatıyor: Ben bugün, önce Balıklı’da Çutağımın mezarında, sonra Şişli’de Sevag’ın mezarında, sonra da 1915 soykırımında ölenlerimizi anmak için Taksim Meydanı’nda sessizce bu ülkenin özgürleşmesini bekleyeceğim.