EVA AKSOY

GÜNCEL Eva Aksoy'a tehdite 3. Yargı Paketi yardımı

Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Derneği Başkanı Anna Eva Aksoy'u Ermeni olduğu için 'Benim ülkem sana dar gelir' diye tehdit edenler 3. Yargı Paketi'nden yararlanarak ceza almadılar. Aksoy'un avukatı Ömer Kavili, dosyayı temyiz edeceklerini söyleyerek 'Bu elma ve armudu birbirine karıştıran bir çuval yasasıdır' dedi. Aksoy, yıllar boyunca ırkçılık ve ölüm tehditlerine maruz kaldı, kendisine 'Türkiye'yi terk etmesi' söylendi.
GÜNCEL Eva Aksoy için adalet talebi

Adı, Kafes Eylem Planı’nda ‘tehdit edilecekler ve şantaj yapılacaklar’ listesinde yer alan Hayvan Yaşam Haklarını Koruma Derneği (HYHKD) Başkanı Anna Eva Aksoy’un şikâyeti üzerine Mehmet Ali Özarıkça hakkında açılan, tehdit, iftira ve şantaj davasının beşinci duruşması, Çağlayan Adliyesi 30. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 20 Mart Salı günü görüldü.
GÜNCEL 'Ermeni yalanı' tehdidine kovuşturmaya yer yok

Eva Aksoy'un evinin bahçesine bırakılan 'Ermeni yalanına sessiz kalma' yazılı şapkayla ilgili yapılan şikayete savcılıktan yanıt geldi: Kovuşturmaya yer yok. Aksoy, şapkayı atanı kamerayla tespit ettiğini belirtmiş olsa da savcılık 'Dava açmak için delil yok' cevabını verdi. Avukat Yağcı, 'görüntüler yok sayıldı, olay kapatılmak isteniyor' diyor.