UMUT
‘Umut Davası’nın 13. duruşması görüldü: Mehmet Ağar ilk kez ifade verdi
Gazeteci Uğur Mumcu ve 22 faili meçhul cinayeti kapsayan “Umut Davası”nın 13. duruşmasında, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar SEGBİS aracılığıyla ilk kez ifade verdi. Ağar’ın, "Benim bu konu ile ilgili alnım ak. Sanki kast-ı mahsusa varmış gibi yansıtılıyor. Bunun aslı astarı yoktur” ifadelerini kullandığı duruşmanın bir sonraki tarihi 9 Şubat 2026 olarak belirlendi.
Küresel popülizm ve reelpolitik zamanlarında ‘umut’nedir?
Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi’nden mezun olan Vural Özdemir 2010 yılında Kanada McGill Üniversitesi’nde teknoloji ile ilgili siyaset bilimi ve inovasyon yönetişimi alanındaki çalışmalarıyla doçent unvanı aldı. Eleştirel yönetişim çalışmaları ve bilgi üretiminin demokratikleştirilmesine odaklanan yazıları, yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda gazete ve dergide yayınlandı. Toronto Uluslararası Film Festivali üyesi de olan Özdemir, bağımsız yazar, editör ve araştırmacı olarak Toronto’da çalışmalarına devam ediyor. Özdemir Agos için küresel popülizm çağında ‘umut’ konusunu kaleme aldı.
Kesab Ermenileri 1915 duygusunu yaşıyor
Vahakn Keşişyan, muhalifler tarafından ele geçirilen Kesab’ın Ermeniler için ne ifade ettiğini Evrensel gazetesi için yazdı.
Süryanilerin sesi Sabro yayın hayatına başladı
Süryanilerin ilk gazetesi çıktı; adı 'umut' anlamına gelen Sabro. Gazetenin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik, 'Amacımız, Süryaniler’in sesi olmaktır' diye konuştu ve Sabro'nun 'Türkiye'nin demokratikleşmesi' sürecine katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

