DTK

GÜNCEL 50 siyasetçinin süresiz açlık grevi başladı

HDP, DBP, DTK, KJA ve HDK’nın “Öcalan ile hukuk kuralları çerçevesinde görüşme yapılması” için başlatılan 50 siyasetçinin katıldığı süresiz açlık grevi bu sabah bugün Diyarbakır’da başladı.
GÜNCEL DTK’dan soykırım açıklaması

Demokratik Toplum Koordinasyonu, 1915 Ermeni soykırımının 101. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. DTK,1915 Ermeni soykırımında binlerce yıllık tarihi birikim üzerinde oluşan tüm toplumsal dinamiklerin yok edildiği belirtildi.
GÜNCEL Yüksekdağ: 61 çocuk, 73’ü kadın 360 sivil katledildi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, bugünkü HDP grup toplantısında 7 Haziran’dan bu yana 61 çocuk, 73’ü kadın 360 sivil katledildiğini söyledi. Yüksekdağ, “Devlet güçleri tarafından işlenen cinayetlerini üstünü örtüyorlar. Allah’tan korkmuyorlar, ölüleri bile incitiyorlar” dedi.
GÜNCEL DTK, özyönetimi sahiplendi

Bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle olağanüstü gündemle toplanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) sonuç bildirgesinde "özsavunma ve özyönetimin sahiplenildiği" duyuruldu.
GÜNCEL “Gün geri çekilme günü değildir”

HDP, DTK, HDK ve BDP eşbaşkanları seçim sonrası ortak açıklama yaptı. Eş başkanları “Gün geri çekilme günü değildir” derken KCK'nin tek taraflı ateşkesi sürdürülmesi, hükümetin de bütün operasyonları durdurarak ateşkesin karşılıklı hale gelmesini talep ettiler. Açıklamada “Çözüm süreci sadece AKP’nin insafına terk edilemez” vurgusu da yapıldı.
GÜNCEL 'Dolmabahçe mutabakatına dönülsün'

Diyarbakır’da faaliyet gösteren 80’e yakın sivil toplum örgütü ortak basın açıklaması yayınlayarak kaotik süreçten çıkmak için Dolmabahçe mutabakatı esaslarına dönülmesi çağrısı yaptı.