HASİP KAPLAN

GÜNCEL HDP’den Hasip Kaplan’ın açıklamasına kınama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın twitter hesabından akşam saatlerinde atılan, ‘Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin’ açıklaması, partisinin tepkisini çekti.
GÜNCEL BDP: Demokratikleşme değil, seçim paketi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’dan geldi. Paketi, ‘Demokratikleşme değil, seçim paketi’ olarak nitelendiren Kaplan, çözüm süreci açısından ise “Paket tatmin edici değildir” diye konuştu.
GÜNCEL Anayasa komisyonu siyaset kurumuna örnek olacak

Anayasa Uzlaşma Komisyonu parti liderlerini ziyaret etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dört siyasi parti liderinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışma sürecini çok açık olarak desteklediğini belirtti. Komisyonun siyaset kurumu için örnek teşkil edeceğini söyleyen Çiçek, 'Uzlaşma Komisyonu'ndaki hava Türkiye'ye 1 yıl egemen olsa, Türkiye bugün tartıştığı konuların önemli kısmını geride bırakabilecektir' diye konuştu.
GÜNCEL Hasip Kaplan: ’Kürtçe anaokulundan itibaren verilsin’

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 'Talebimiz; anaokulundan itibaren Kürtçe’nin eğitim dili olmasıdır' dedi. Kürtçe eğitiminin 5. yıldan itibaren seçmeli ders olarak verilecek olması üzerine konuşan Hasip Kaplan, 'Sayın Başbakan; siz Türkçe'yi seçmeli olarak mı öğrendiniz' diye sordu. Kaplan, Kürt sorununu çözmeye dilden başlamak gerektiğini kaydetti.
GÜNCEL Kaplan: ‘Ermeni vekilimiz olmalıydı’

Ermenistan-Türkiye Uzlaşmaya Destek projesi kapsamında Türkiye - Ermenistan otobüs turuna çıkan gazeteciler, BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan’ı mecliste ziyaret etti. Kaplan, 12 Haziran seçimlerinde Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloku’nun en büyük eksiğinin Ermeni milletvekili çıkarmamış olması olduğunu söyleyerek bu eksikliği gidermeyi düşündüklerini ifade etti. Kaplan, Ermenistan'la ilişkilerinin zayıflığından yakındı.
GÜNCEL Başbakan Erdoğan Uludere açıklamasını yanlış buldu

Uludere ile ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, “Arkadaşlarımın bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Ne kadar konuşursak, gündemde kalıp yaralı olanları üzecektir” dedi. Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ifadeleri, BDP'lilerle siyasi müzakereler ve futbolla ilgili tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
GÜNCEL BDP'li Kaplan, Türk ve Tuğluk'tan Ergenekon davasına müdahillik talebi

BDP milletvekili Hasip Kaplan ile bağımsız milletvekilleri ve DTK eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Ergenekon davasına müdahil olmak için başvuruda bulundular. Davanın bugün görülen duruşmasında sanık Bekir Çelik'e, Sivas Ermeni cemaati Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlıklarına ilişkin soru yöneltildi.
GÜNCEL Şafak Pavey için 'Cesur Kadın' resepsiyonu

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Ricciardone, 'Cesur Kadın ödülü' alan CHP'li Şafak Pavey için resepsiyon verdi. Resepsiyona, Rakel Dink, Nedim Şener, Leyla Alaton, BDP'li Hasip Kaplan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Şafak Pavey konuşmasında 'Keşke benim masal babam olan Hrant Dink de aramızda olabilseydi' dedi.