CİHAN KIRMIZIGÜL

GÜNCEL Adalet Bakanı açıkladı: Cezaevlerinde 2 bin 824 öğrenci var

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in verdiği bilgilere göre; 'Toplam 2 bin 824 öğrenci cezaevinde. 887'si 'silahlı terör örgütü üyeliği'nden tutuklu veya hükümlü.' Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Erasmus kapsamında Fransa'dan Türkiye'ye gelen ve 1 Mayıs gösterilerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Sevil Sevimli, kendini 'Fransa'da hak olan şeyler Türkiye'de suç' diyerek savundu.
GÜNCEL Puşi davasında Cihan Kırmızıgül'e 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi

'Poşu davası'nda karar çıktı. Mahkeme, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ceza daha sonra indirim maddeleri uygulanarak 11 yıl 3 aya düşürüldü. Polisler davada ifade verirken, molotof atan kişinin Cihan olup olmadığından emin olmadıklarını söylediler.
Cihan Kırmızıgül 25 ay sonra tahliye oldu

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül 'terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davada 25 ay sonra tahliye oldu. Kırmızıgül'e destek vermek için gelenler arasından kardeşi Serhat Kırmızıgül, 'Biz yine bu mahkemeden ne netice çıkarsa çıksın sağduyumuzu koruyacağız' dedi.
GÜNCEL ‘Puşi davası’ tutuklusu Cihan Kırmızıgül'e tahliye!

Cihan Kırmızıgül, iki yıldır tutuklu olarak yargılandığı ve kamuoyunda 'puşi davası' olarak bilinen davanın 8. duruşması için hâkim karşısına çıktı. Poşu taktığı için ‘terör örgütüne üye olmakla’ suçlanan ve 25 aydır tutuklu olarak yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, bugün görülen duruşmada tahliye kararı verildi.