AP

GÜNCEL AB çıpası da koparsa...

Türkiye’de son dönemde demokrasi ve insan hakları alanında yaşanan gerileme Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini de bir yol ayrımına getirdi.
GÜNCEL Kobane'ye destek eylemlerine polis saldırısı

İD'in Kobane saldırısı üzerine Türkiye ve dünyada başlayan eylemler devam ediyor. Muş'un Varto ilçesinde düzenlenen eylemde bir genç polis saldırısı nedeniyle hayatını kaybetti. İstanbul Kadıköy'de ise polis saldırısı nedeniyle en az bir yaralı var. Avrupa Parlamentosu'nda bir süredir açlık grevinde olan Kürt kurumları ve dernekleri bugün parlemento binasına girdi.
GÜNCEL Leyla Zana Başbakan ile görüşmesini Avrupa Parlamentosu'nda anlattı

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde Türkiye'deki olumsuzlukları aktardığını ve Erdoğan'ın da kendisini büyük bir sabırla dinlediğini söyledi. Zana görüşmede, 'Bana düşen olumsuzlukları çıplak biçimiyle size aktarmak' diyerek elbirliğiyle çaba sarfetmek gerektiğini ifade ettiğini aktardı.
GÜNCEL Uluslararası Korsan Partisi kuruluyor

Son yıllarda İsveç, Almanya ve İspanya'daki seçimlerde beklenmeyen bir başarı elde eden Avrupalı korsanlar ortak parti kuruyor. Prag'ta bir araya gelerek Uluslararası Korsan Partisi kurma ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine birlikte girme kararı alan korsanlar, özgür internet, eğitim, sağlık ve çevre konularında seçmene farklı vaatler veriyorlar.
GÜNCEL Ahmet Şık Avrupa Parlamentosu'nda konuştu

Oda TV davasından iki hafta önce tahliye olan gazeteci Ahmet Şık, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türkiye'deki gazetecilere yönelik davaları izlemek için kurulan Ad Hoc Delegasyonu ve AP Liberal Grubu tarafından Brüksel'e davet edildi. AP Liberal Grubunca davet edilen Ahmet Şık, bugünkü oturumda AP üyelerini Türkiye'deki durum konusunda bilgilendirdi.