KÜRT MESELESİ

GÜNCEL Kürt sorununda çözüm dünden daha zor

Barış Vakfı tarafından yayınlanan, Cuma Çiçek ve Vahap Coşkun’un hazırladığı ‘Dolmabahçe’den Günümüze Çözüm Süreci: Başarısızlığı Anlamak ve Yeni Bir Yol Bulmak’ başlıklı rapor, barış sürecinin neden başarısız olduğunu irdelerken çözüme yeniden döneminin nasıl mümkün olacağına dair bir yol haritası çiziyor.
GÜNCEL Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'nin kitaplarına toplatma kararı

Gazeteci Hasan Cemal'in “Delila Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri” ve “Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri” kitabı ile gazeteci Tuğçe Tatari’nin “Anneanne Ben Aslında Diyarbakır’da Değildim” kitaplarına toplatma kararı verildi.
GÜNCEL Manço’ya göre Ermeni Soykırımı ve ‘Batılıların kaşıması’

1999 yılının 31 Ocak’ında kalp krizi geçiren ve 1 Şubat’ta vefat eden Barış Manço vefatının 16. yıldönümünde anılıyor. Müzisyen kimliğiyle anılan Manço 1993-1995 yılları arasında köşe yazarlığı yapıyordu. Ele aldığı konulardan biri de Ermeni Soykırımı ve Kürt sorunuydu.
GÜNCEL Çözüm süreci için irade berdevam

Çözüm süreci dinamizminin tazelenmesi bakımından hem Diyarbakır'da yapılan Çalıştay hem de altı maddelik paket olumlu sonuçlar yarattı. Öte yandan tüm bu gelişmeler eleştiriden münezzeh de değil.
GÜNCEL Yasa, sürecin istikametini belirleyecektir

Çözüm sürecinin yasal güvenceye almak için hükümet yasa tasarısını Meclis’e sundu. Yasayı değerlendiren DÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun, “Bu yasa çıktıktan sonra hükümet çözüm sürecine ilişkin birçok adımı çok rahatlıkla atabilir” dedi. HDP Milletvekili Altan Tan da yasanın önemli ancak yetersiz olduğunu söyledi.