ANAYASA MAHKEMESİ

GÜNCEL AYM'nin kararına rağmen Alpay ve Altan hâlâ tutuklu

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, FETÖ üyeliğinden tutuklu yargılanan gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ve “ifade ve basın özgürlüklerinin” ihlal edildiğine oy çokluğuyla karar verdi. AYM’nin ihlal kararına rağmen Alpay ve Altan’ın davalarına bakan ceza mahkemeleri tutukluluklarının devamına karar verdi.
GÜNCEL Garo Paylan AİHM’e başvuracak

AYM, HDP Milletvekili Garo Paylan’ın kullandığı soykırım ifadesi nedeniyle TBMM'den üç birleşim boyunca çıkarılma ve sözlerinin tutanaktan kaldırılmasına dair kararın iptal talebini reddetti. Paylan AİHM'e başvuracak.
GÜNCEL Paylan Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

HDP Milletvekili Garo Paylan, 13 Ocak günü Meclis'te yaptığın konuşmanın Meclis Başkanı tarafından engellenmesi ve üç oturum ceza alması sebebiyle, Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu
GÜNCEL AYM'den CHP'nin başvurusuna ret

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin OHAL döneminde çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerden (KHK) bazılarının iptali için yaptığı başvuruyu ‘yetkisizlik’ gerekçesiyle reddetti.
GÜNCEL Anayasa Mahkemesi: JİTEM araştırılsın

Anayasa Mahkemesi, 24 yıl önce Dersim'de "beyaz Toros"a bindirilerek kaçırılan ve JİTEM tarafından öldürülen Ayten Öztürk'ün soruşturmasına dair hak ihlali kararı verdi. AYM, JİTEM'in işkence ve kanun dışı ölümlere dâhil olup olmadığının araştırılmasını isteyerek, aileye 50 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.