SİYASET

GÜNCEL

Uluslararası Af Örgütü’nün 159 ülkeyi ve bölgeyi ele alan yıllık insan hakları ihlalleri raporunda, politikacıların kullandığı zehirli, insanlık dışı “biz ve onlar” söyleminin, daha bölünmüş ve tehlikeli bir dünya yarattığına dikkat çekiliyor. Türkiye’de ise 2016, OHAL’le birlikte insan hakları ihlallerinin arttığı yıl oldu.
GÜNCEL

Almanya Federal Meclisi'nde Ermeni Soykırımı görüşmesine günler kala, uzmanlık alanı şiddet politikaları ve sonuçları olan Ruhr Üniversitesi Diaspora ve Soykırım Araştırmaları Enstitüsü öğretim görevlilerinden Dr.Medardus Brehl ile konuştuk.
DİASPORA ‘The G-Word’ Ermeni katliamı ve soykırım siyaseti

Washington’daki Carnegie Uluslararası Barış Vakfı’nın Rusya ve Avrasya programında kıdemli araştırma görevlisi olarak çalışan ve özellikle Kafkasya ile Karabağ Savaşı konusundaki kapsamlı çalışmalarıyla tanınan Thomas de Waal, Foreign Affairs dergisinin Ocak-Şubat 2015 sayısında ‘The G-Word: The Armenian Massacre and the Politics of Genocide’ (S’li Kelime: Ermeni Katliamı ve Soykırım Siyaseti) başlıklı bir makale yayımladı. Kavram üzerinden yürütülen tartışmaları, kongredeki yasa tasarılarının arka planını anlatan Thomas de Waal, bu büyük kitlesel yıkımı, soykırım kavramı ekseninde verilen siyasal mücadele üzerinden ele alıyor. Makalenin geniş bir derlemesini F. Gökhan Diler’in tercümesiyle sunuyoruz.
GÜNCEL AK Parti’nin geleceği ne olacak?

AKP'nin yönünü, 'AKP Devri: Türkiye Siyaseti' kitabının yazarı Doç. Dr. Yüksel Taşkın, İslamcılık ve Kürt sorunu üzerine dikkat çekici yazılarıyla bilinen sosyolog Mücahit Bilici, Agos okurlarının AK Parti analizleriyle tanıdığı Menderes Çınar ve Akil İnsanlar Marmara Heyeti Grup Sekreteri, anayasa hukuku uzmanı Levent Korkut değerlendirdi.
ŞAPGİR Erkek kulübünde siyaset mümkün mü?

Prof. Dr. Serpil Çakır, Aralık 2013’de Versus Yayınları’ndan çıkan kitabı “Erkek Kulübünde Siyaset”le kadınların sorunlarını mercek altına alırken Türkiye’de kadın hareketinin eril siyasete verdiği tepkiyi ortaya koyuyor. Kitabın yazarı Prof. Dr. Serpil Çakır ile kitabını ve bugünün Türkiye’sinde kadının yerini konuştuk.