İSTİKLAL CADDESİ

GÜNCEL ‘Bir metre daha yakın olsaydım...’

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 19 Mart Cumartesi günü yapılan saldırıda yaralananlar arasında Oksent Haçanyan da bulunuyor. Patlama sırasında olay yerine 7 metre uzaklıkta olduğunu belirten Haçanyan, saldırıdan hafif yaralı kurtuldu.
GÜNCEL İstiklal Caddesi’nde kamu yararı ne yana düşer?

Narmanlı Han’da yapılmak istenen, kamu yararını hiçe saydığı gerekçesiyle eleştirilen restorasyon projesi tüm eleştirilere rağmen başladı. Emek Sineması’nın yerine yapılacak olan ‘Grand Pera’ysa, açılmasına sayılı günler kala hakkında hazırlanan iddianameyle bir kere daha gündeme geldi.İstiklal Caddesi’nde kamu yararına bir restorasyon projesi artık mümkün değil mi?
KÜLTÜR SANAT İstiklal Caddesi’nde bir ışık

İstiklal Caddesi'nde müzik yapan 'Light in Babylon' grubunun vokalisti Michal Elia Kamal İran asıllı bir İsrail vatandaşı. Pasaportu nedeniyle ülkesi İran'a giremeyen Michal'in en büyük hayali bir gün de Tahran sokaklarından şarkı söylemek.
GÜNCEL Şimdi kadınların belini kim inceltecek?

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan en eski mağazalardan 78 yıllık korseci ‘Kelebek’ de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Rita Ender, Kelebek Korseci’nin hikayesini de geçtiğimiz günlerde kapanmak zorunda olan Rebul eczanesi gibi Agos’ta anlatmıştı. Yıllardır İstanbul kadınlarının belinin incelten, sırtı ağrıyanlara şifa veren dükkanın hikayesini bugünkü sahibi İlya Avramoğlu’ndan bir kere daha dinliyoruz.