BÇG

GÜNCEL 'Gazete manşetleri üzerinde nasıl bir etkiniz oldu'

28 Şubat soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 2'nci operasyonda gözaltına alınan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın ifadesinin alınmasına Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde başlandı. Özkasnak'a sorguda öncelikle Andıç, daha sonra da 28 Şubat darbesinin medya ayağıyla ilgisi sorulacak.
GÜNCEL 28 Şubat'ta 2. dalga: Erol Özkasnak gözaltında

İstanbul, Adana ve İzmir'in de aralarında olduğu 6 ilde çok sayıda adreste arama yapılıyor. Çok sayıda emekli ve muvazzaf askerin evi aranıyor. Dönemin Genelkurmay karargahında görevli olan Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu 11 asker gözaltına alındı.
GÜNCEL Çevik Bir: 'Milliyet'e iki general mi gönderelim'

28 Şubat’ı hazırlayanların klasik darbe hazırlığı yaptığı ancak ABD’nin son dakika açıklamalarıyla vazgeçtikleri ortaya çıktı. Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan 'darbe uyarısı' aldığını hatırlatırken, dönemin Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ise, Çevik Bir’in gazeteye yönelik olarak “Oraya da iki general mi gönderelim” dediğini açıkladı.
GÜNCEL Batı Çalışma Grubu azmettiriciydi

28 Şubat sürecinde yayımlanan ‘Andıç’ sonrasında Türk İntikam Tugayı'nın silahlı saldırıda bulunduğu Akın Birdal, Batı Çalışma Grubu’nun azmettirici olduğunu söyledi. Birdal, 'Andıç'la hedef gösterildiğini belirterek 2009'da savcılığa başvurdu. Ancak belge 'resmi' sayılıp takipsizlik kararı verildi.
GÜNCEL 28 Şubat soruşturması Genelkurmay'ın bilgilendirmesiyle başladı

Son edinilen bilgilere göre 28 Şubat operasyonunun Genelkurmay’ın, Batı Çalışma Grubu şemasının ‘gerçek belge’ olduğuna dair bilgilendirmesinin ardından başlatıldığı ortaya çıktı. Soruşturmada şüphelilere yöneltilen sorular arasında, İsrail ve ABD ile yapılan toplantılar, Batı Çalışma Grubu’na (BÇG) ait 32 ayrı faaliyet planı, Rapor sistemi, Harekat Konsepti, BÇG Şeması ile ilgili sorular öne çıkıyor.
GÜNCEL Çevik Bir'e 28 Şubat emirlerinin altındaki imzası sorulacak

28 Şubat darbesine ilişkin operasyonda gözaltına alınan, dönemin 2. Genelkurmay Başkanı emekli Org. Çevik Bir, 'Batı Harekat Konsepti' uygulama belgesindeki imza için sorgulanacak. Çevik Bir ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp, 28 Şubat kararlarının uygulanması için hazırlanan “Batı Harekât Konsepti”ne imza atmıştı.
GÜNCEL Çevik Bir'in ifadesi alınıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli orgeneral Çevik Bir’in de bulunduğu dönemin etkin askerleri gözaltına alındı. Gözaltına alınan sanıkların ifadeleri, sabahın erken saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde alınmaya başlandı.