VAKIF

TOPLUM Hovagim 1461 tescil bekliyor

Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından kurulmak istenen ve Ermeni toplumunda tartışmalara neden olan Hovagim 1461 Vakfı için mahkemeye tescil başvurusu yapıldı. Vakfın, Ocak ayında yapılacak olan duruşmanın ardından tescillenmesi ve kuruluşunun resmiyet kazanması bekleniyor.
TOPLUM 'Hovagim 1461' hamlesi

Başepiskopos Aram Ateşyan, Samatya’daki sevgi sofrasında, cemaatin tek merkezinin Patrikhane olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Beykoz Kilisesi Vakfı’nın Boğaz’daki arazisiyle ilgili süreçte de aktif rol alan Başepiskopos, ‘Hovagim 1461’ adıyla yeni bir vakıf kurma hazırlığında. Ateşyan, gelişmeyi Agos’a doğruladı, ancak toplumun hiçbir kurumunun çalışmalardan haberdar edilmemesi soru işaretleri doğuruyor.
TOPLUM Azınlık mülklerine profesyonel destek

Karagözyan Vakfı, gayrimenkullerini, 200 ülkede ofisi bulunan, uluslararası bir şirketle anlaşarak değerlendirdi. Vakfın profesyonel destek aldığı Jones Lang La Salle (JLL) şirketinin Türkiye direktörü Avi Alkaş’la, azınlıklara ait mülklerin değerlendirilmesinde hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiği üzerine konuştuk.
GÜNCEL ‘Evimi Ermenilere seve seve veririm ama devletin yaptığı iş değil’

Hatay’ın Hıdırbey köyünde telaşlı günler yaşanıyor. Köydeki tarihi evlerin restore edileceği ve şu an bu evlerde oturanların tahliye edileceği iddiaları köy sakinlerini tedirgin etmiş durumda. Köylüler tahliye işlemlerinin nasıl olacağına dair kendilerine resmi makamlardan bir bilgilendirme yapılmadığını belirtiyor.