MECLİS

‘İnfaz değişiklikleri başta eşitlik ilkesine aykırı’

Tartışmalara yol açan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kanunla birlikte tutukluların e-posta kullanmasına izin veriliyor ancak kanun, tutukluların yakınlarıyla yapılan kapalı görüşlerin dinlenmesini de kapsıyor. Ayrıca kanunla birlikte cezaevi idaresine verilen yetkiler, hak ihlallerini de beraberinde getiriyor.
GÜNCEL Patrik seçimi Meclis gündeminde

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Patrik seçiminin yapılamamasını TBMM gündemine taşıdı. Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Patrik seçimine yapılan müdahalenin kaynağını sordu.
GÜNCEL Vekillere iç tüzük prangası

TBMM İç tüzükte yapılması düşünülen değişikliklere ilişkin taslak ortaya çıktı. Taslak Milletvekillerinin Meclis kürsüsünde konuşmasını sınırlayan maddeler içeriyor. ‘Ermeni Soykırımı’, ‘Kürdistan’, “Amed” gibi ifadelerin kullanılmasının önüne geçiliyor. Taslak TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
GÜNCEL Garo Paylan: Bu tarihi hatadan dönelim

HDP Milletvekili Garo Paylan geçtiğimiz haftalarda TBMM’de yaptığı konuşmada “soykırım” kelimesi kullanınca 3 birleşim ceza almış, sözlü sataşmalara maruz kalmış, sözleri de tutanaklardan çıkarılmıştı. Paylan konuşmanın öncesi ve sonrasını, konuşmayla ne murad ettiğini Agos için kaleme aldı.