TIBREVANK

TÜRKİYE Tıbrevank’ın duvarına ırkçı yazı

Üsküdar’daki Surp Haç Tıbrevank Lisesi’nin duvarına ‘Azap Ermeniye’, ‘Size Kürşat’ın kinini getirdim’ ve ‘Çatlı Reis’ yazıldı. Ermeni okullarına yazılan ırkçı yazılar ilk değil. Benzer bir yazı 19 Ocak 2016’da Kalfayan Okulu’nun duvarına da yazılmıştı.
TOPLUM Tıbrevank Bilim Kulübü’nden hodri meydan!

Surp Haç Tıbrevank Lisesi’nin bahçesinde bir süredir elektrikli araba heyecanı yaşanıyor. Bilim Kulübü’nden öğrencilerin, bozuk bir elektrik motoru, inşaat demirleri ve bazı geri dönüşüm malzemelerini yan yana getirerek yaptığı araba iyi hızlanıyor, yolda da bırakmıyor.
DOSYA “1915, sol için piyasası olan bir mesele değildi”

Ermeni Soykırımı’nın 100. yılında geriye dönüp bakabileceğimiz konulardan biri de Türkiye’deki sosyalist hareketin bu mesele ile ilgisi, kaydadeğer bir çizgi izleyen Ermeni entelektüller - Türkiye solu ilişkisi ve bütün bu ilişkinin tarihi. Bir söyleşiye sığamayacak bir konu elbette ama yine de giriş niyetine bir yerinden başlayalım dedik. Zakarya Mildanoğlu, Masis Kürkçügil ve Pakrat Estukyan hem kişisel maceralarını hem de meseleye nasıl baktıklarını paylaştılar.
TOPLUM Tıbrevank ve Kalfayan’ı bütünleştiren protokoller imzalandı

İki okulun yönetimleri,‘Bütünleşik Yönetim Modeli’ olarak tanıtılan protokoller çerçevesindetek bir yönetim gibi çalışacak;taşınmazlar ortak yönetilecek, kararlarda her iki vakıf yönetimi de söz sahibi olacak, okulların temel harcamaları birlikte planlanacak.
TOPLUM Dershaneler kapanınca okullar ne yapacak?

Önümüzdeki yıl 1 Eylül 2015’te dershaneler kapatılacak ya da özel okul olarak eğitime devam edecek. Ermeni okullarının bu dönüşüme ne kadar hazır olduğunu lise müdürlerine sorduk.