MUHTIRA

GÜNCEL Hilmi Özkök: ''Muhtıra verelim sözünü Aytaç Yalman söyledi''

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, muhtıra sözünün Aytaç Yalman'dan geldiğini söyledi. Özkök, Balyoz seminerlerine karşı uyarıda bulunduğunu belirtti ve 'Bazı siyasilere yönelik şeyler vardı' ifadesinde bulundu. 3 ay sonra mahkemeye gelen Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ bugün de duruşmaya katıldı. Başbuğ'un avukatı Hilmi Özkök'e soru yöneltti.
GÜNCEL Berat Özipek: 'Bunlar da dil sürçmesi olsun'

Berat Özipek, Başbakan'ın 'tek din' ifadesinin bir dil sürçmesi olduğunu açıklaması üzerine, birer 'dil sürçmesi' olmasını dilediği son dönemdeki bazı tutumlarını sıralıyor. Özipek, 'tek din' söylemi için, 'totaliterdir; özgürlükçü değil. İlk bakışta şaşırtıcı görülebilir, ama “tek din”, ittihatçı Kemalist bir slogandır; İslami değil' diyor.
GÜNCEL TSK'dan yeni bir bildiri

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi sitesinden, TSK'nın 'tahrik edildiği' gerekçesiyle yeni bir bildiri yayınlandı. TSK'nın bu açıklamasının hedefinde bu sefer, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Bekir Coşkun'un olduğu dile getiriliyor. Baro Başkanı Kocasakal'ın, 'Biz zannettik ki ordumuz var' ifadesine, Bekir Coşkun'un ise 'Paşa' başlıklı yazısına dikkat çekiliyor.