MÜREFFEH ERMENİSTAN PARTİSİ

GÜNCEL En renkli muhalif, baskıya dayanamadı

Ermenistan bugünlerde sürpriz bir “geri çekilme” haberiyle çalkalanıyor. Sarkisyan’ın muhaliflerinden Tsarukyan, siyaseti bırakma kararı aldı. Rejimin vergi soruşturmalarına ve baskınlarına göğüs germek zorunda kalan ve vazgeçmeyeceği mesajlarını veren siyasetçinin bu sürpriz kararı “Servetini siyasete feda etmek istemedi” yorumlarına neden oldu.
GÜNCEL Ermenistan’da tuhaf bir siyasi düello

Sarkisyan ve Tsarukyan arasındaki mücadeleyi Ermenistan’da bir şeyler değişebilir umuduyla izleyen Ermenistanlılar, 17 Şubat akşamüstü yayılan bir haberle şoke oldular. Habere göre, Sarkisyan ve Tsarukyan, Taşnaksutyun Partisi’nin aracılığı ile bir araya gelmiş, barışmışlardı. Taşnaksutyun adına konuşan Ağvan Vartanyan, görüşmeyi kabul ediyor, fakat görüşmeyle ilgili detay vermiyordu.
GÜNCEL Müreffeh Ermenistan Partisi koalisyonda yer almayacak

Müreffeh Ermenistan Partisi Başkanı Gagik Tsarukyan, Ermenistan'daki seçimlerin ardından kurulması beklenen koalisyon hükümetinde partisinin yer almayacağını açıkladı. Tsarukyan, 'Müreffeh Ermenistan Partisi'nin, koalisyon hükümetinin kurulmasında yer almayı uygun' bulmadığını belirtirken, partisinin Meclis'te aktif olarak çalışacağını ifade etti.
GÜNCEL Vartan Oskanyan: Normalleşmede öncelik Karabağ'ın çözümü

Müreffeh Ermenistan Partisi’nden yeniden Meclis’e giren eski Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesinin yolunun Karabağ sorununun çözümünden geçtiğini söyledi. Oskanyan, 'Türkiye ile Ermenistan arasındaki öncelik sınırın açılmasından ziyade aslında Türkiye tarafından Azerbaycan’ın menfaatlerinin gözetilmesi' dedi.
GÜNCEL Ermenistan'da muhalefet seçim sonuçlarına itiraz etti

Ermenistan'da hafta sonu gerçekleşen seçimlerin galibi, Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın lideri olduğu iktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi (HHK) olurken, açıklanan resmi seçim sonuçlarından tatmin olmayan muhalefet, seçimlere hile karıştığını iddia etti.