TWİTTER

GÜNCEL Sosyal medyada nefret söylemine karşı uluslararası anlaşma

Avrupa Komisyonu, küresel faaliyet gösteren internet şirketleriyle birlikte çevrimiçi nefret söylemi ve saldırganlıkla mücadeleye karşı bir protokol hazırladı. Fakat sosyal medyada nefret söylemine karşı mücadele hala bazı sorunlarla karşı karşıya.
GÜNCEL Sanattan tarihe ucu açık bir yolculuk

Şüphesiz, internet, modern çağın en önemli kazanımlarından. Artık insanlar zamanının çoğunu internetin başında geçiriyor, en güncel ve aktif bilgileri oradan alıyor. Sosyal medya, özellikle Twitter ve Facebook, haber kaynağı olarak ilk başvurulan mecralar. Twitter yalnızca güncel haber paylaşanları değil, birçok farklı konuda bilgi veren hesapları da barındırıyor. Bunlardan biri de, Halil Babilli adlı kullanıcının ‘halilbabilli’ adlı hesabı. Babilli özellikle sanat ve tarih alanlarında takipçilerine benzersiz detayları veya doğru bilinen yanlışları aktararak, interneti ‘iyi bir amaç için’ kullanıyor.
GÜNCEL ‘Bu kitap Ermeniliğe vedam’

Hayko Bağdat, ‘Bir azınlık olarak Hayko’ üst başlığında okuyabileceğimiz türlü çocukluk, bıçkın ergenlik, askerlik anılarına yer verdiği ilk kitabı ‘Salyangoz’da, birkaç Hrant Dink, 1915 ve 6-7 Eylül öyküsü de aktarıyor ve kitabına Taraf’taki köşe yazılarından bazılarını eklemeyi de ihmal etmiyor. Bağdat'la kitabı konuştuk.
GÜNCEL Çevrimdışı Cumhurbaşkanı

Korsan Parti'den Şevket Uyanık ve Gürkan Özturan'a göre üç cumhurbaşkanı adayının internet karnesi: 'Söylemlerden ve vaatlerden anladığımız bu; üç aday için de, İnternet özgürlüklerinin ve kampanyalarını yürüttükleri sosyal ağlardaki ifade özgürlüklerinin önemi yok gibi görünüyor! '
GÜNCEL Adını sen koy bu şarkının

Karin Karakaşlı'dan Yıldız Tilbe'ye mektup var: 'Başka ne diyeyim ki?.. Yahudi, Ermeni, Rum arkadaşlarına bir sor isterim. 'Sizce bu yazdıklarımda nefret var mı? Sizi yaraladı, kızdırdı mı?', 'Yok caaanım, nerden çıkarıyorlar?' diyen olursa, bil ki dostun değil. Çünkü dilimizin güzel deyişiyle “Dost acı söyler” Sana doğru ses edenler, ille de dostun bir gülü ile incinenlerdir.'