DANIŞTAY

GÜNCEL Sur için ivedi yargılama kararı: Danıştay Başbakanlık'tan savunma istedi

Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen’in Sur’daki acele kamulaştırma kararına yaptığı itiraz, Danıştay 6’ncı Dairesi’nce ivedi yargılama usulü kapsamına alındı. Danıştay, Başbakanlık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 15 gün içerisinde savunma ve kamulaştırmaya ilişkin belgelerin gönderilmesini istedi.
GÜNCEL 3. Köprü artık ÇED'den muaf değil

Danıştay'ın en üst karar organı olan İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 14. Dairesi'nin 3. Boğaz Köprüsü'nü ÇED'den muaf tutan kararını oy birliğiyle bozdu.
GÜNCEL ‘Açık’ denilen arşive girmesi yasak

Mehmet Uluışık’ın hikâyesi, Türkiye’de arşivlerin herkese açık olduğu iddiasının aksini ispat ediyor. Arşivlerde Ermeni ve Çerkes soykırımlarını araştırması sebebiyle Türkiye’ye giriş yasağı konan Uluışık’ın iddiasına göre, hakkındaki bu yasak kalksa bile, arşivlere girmesi MİT’ten gelen bir mektupla engelleniyor.
GÜNCEL 6 bin ağaç kesildikten sonra gerekçe: Acele kamulaştırılamaz, santral kurulamaz

Soma Yırca'da 6 bin zeytin ağacı kesildikten sonra verilen yürütmeyi durdurma kararının gerekçesi açıklandı. Karara göre, sadece acele kamulaştırma yürütmesinin durdurulmasına değil, zeytinlikte Kolin Şirketler Grubu tarafından santral kurulamayacağına da hükmedildi. Ayrıca torba yasa ile yapılan “İvedi Yargılama” düzenlemesine göre de karara itiraz edilemeyecek.