DEVRİMCİ ANARŞİST FAALİYET

GÜNCEL 'Anarşizm terörizm değildir'

1 Mayıs kutlamalarında bankaların camlarını kırdıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Anarşist grup açlık grevine başladığını duyurdu. Tutuklanma sürecini anlatan Felsefe öğretmeni Nuray Şimşek Yağcı, operasyonların medyada ele alınış şekli ile ilgili olarak, 'İnsan ve doğa merkezli bir düşünce olan anarşizm, terörizmle eş anlamlı kullanılmıştır” diye konuştu.
GÜNCEL Antikapitalist Müslüman Gençler'den Zeynep Eliaçık da gözaltında

14 Mayıs sabahı anarşistlere karşı düzenlenen polis operasyonlarında Zeynep Eliaçık'ın ve hayvan hakları savunucusu Yeryüzüne Özgürlük Derneği yönetici ve üyelerinin de gözaltına alındığı ortaya çıktı. İhsan Eliaçık gözaltı süresi uzatılan kızıyla ilgili olarak, 'Bana kızımın neyle suçlandığını da söylemiyorlar' dedi.
GÜNCEL Devrimci Anarşist Faaliyet'ten '1 Mayıs' baskını açıklaması

14 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen operasyonlara karşı, Devrimci Anarşist Faaliyet basın açıkalaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, 'T.C Devleti’nin, tarihinde ilk kez anarşistleri hedef alarak yaptığı bu operasyon doğrudan anarşizme ve anarşistlere yöneliktir' dendi.
GÜNCEL Anarşistlere '1 Mayıs' baskını

İstanbul’da bu sabah saat 05.00 sularında Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesine ve birçok anarşistin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 60 kişinin, 1 Mayıs kutlamaları esnasında Şişli'deki bazı banka ve iş yerlerine zarar verdiği iddia ediliyor.