GÜLEN CEMAATİ

GÜNCEL Almanya basını: MİT Almanya'da takipte

Alman medyasında yer alan haberde, MİT'in Almanya’da Gülen yapılanması ile bağlantısı olduğu iddia edilen Türkiye vatandaşlarını takip ettiği öne sürüldü. Alman makamlarının bu kişileri uyardığı belirtildi.
GÜNCEL İstihbaratta keyfi sistem

Hrant Dink, kendisine yönelik açık kaynaklardaki tehditlere rağmen korunmasını sağlayacak olan “Hedef Şahıslar Programı”na alınmamıştı. Ali Fuat Yılmazer, alınmasına gerek olmadığını, bunu bir yaptırımı olmadığını söyledi.,"keyfe keder sistem yapmışız" dedi. Yılmazer, çalıştığı dönemde Gülen hareketiyle ilgili sistemli çalışma yapmadıklarını söyledi; "Erdoğan'a sorun" dedi.
GÜNCEL ‘Örgüt yok’ diyen heyetin tamamı ‘FETÖ’ şüphelisi

Dink cinayetinde “Örgüt yok” kararı veren, kapatılan İstanbul Özel Yetkili 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Rüstem Eryılmaz ile üye Hâkim Mustafa Başer, Gülen Cemaati soruşturması kapsamında tutuklandı. Üye Hâkim Çağdır ile Savcı Usta aranıyor.
GÜNCEL Demirtaş: Kayyum atamak istediğiniz yerlerde erken seçim yapalım

Bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak Torba Kanun’da yer alan, belediye başkanlarını ‘teröre yardım’ gerekçesiyle makamından uzaklaştırmanın önünü açacak düzenlemeye karşı HDP dün bir basın açıklaması düzenledi. Parti Eş Başkanı Demirtaş, “12 yıl boyunca devletin tüm imkanlarını seferber etmişsin, şeyhi uçuran sizsiniz, belediyesine kayyum atanacak olan biziz” dedi.
GÜNCEL Can Kozanoğlu: Gülen’in hedeflerinin kimse için sır olmaması gerekirdi

Gazeteci yazar Can Kozanoğlu, bilhassa 80’lerin sonlarından itibaren Gülen Cemaati’ni izlemiş bir isim. 1997’de çıkan “İnternet Dolunay Cemaat” bu konuda dışarıdan yazılmış ilk kitaplardan biri olarak kabul ediliyor. Kozanoğlu ile Cemaat’in yükseliş yıllarını ve 15 Temmuz sonrasındaki muhtemel gidişatı konuştuk.
GÜNCEL Emre Uslu hakkında yakalama kararı

Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği tarafından çıkarılan kararın gerekçesi: "Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, siyasal veya askeri casusluk amacıyla bilgi temini"
GÜNCEL Rober Koptaş: Hrant Dink cinayeti, ‘Paralel’ciler, akıl, ahlak

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Agos’un internet sitesinde “Bu dava paralele sığmaz’dan rahatsız olanlara” başlığıyla yayımlanan yazıma gazetesinde bir cevap verdi (“Dink cinayetinin aydınlatılmasını istiyor muyum?”, 21 Ocak). Bu yazı, Kaplan’ın cevabına cevaptır.