MAZLUM-DER

GÜNCEL Sivil toplumdan barış için girişim

Çatışmalı süreçten kaygı duyan bölgedeki sivil toplum kuruluşları, barış ortamının tesisi için ilk adımı attı. AKP ve BDP’yle görüşen heyet, CHP ve MHP’nin de kapısını çalacak. Diyarbakır Barosu ile Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GÜNSİAD) başı çektiği sivil toplum örgütleri temsilcileri dün İstanbul'da ilk toplantılarını yaptı. GÜNSİAD Başkanı Bedirhanoğlu, önlerindeki 3 somut adımı açıkladı.
GÜNCEL Müslüman aydınlar işkence hükümlüsü Ay'a karşı

İşkence hükümlüsü Sedat Selim Ay'ın terör şefi yapılmasına Müslüman aydınlar bir imza kampanyasıyla tepki gösterdiler. İşkencenin insanlık suçu olduğunun vurgulandığı metinde Ay'ın açığa alınması talep edildi. Sedat Selim Ay’ın adı 1997’de gözaltına alınan 15 kişiye işkence yapılması ve tecavüz olayında geçiyor.
GÜNCEL Uludere İçin Buluşan Kadınlar adalet çağrısı yapıyor

Uludere için çeşitli gruplardan çağrılar gelmeye devam ediyor. Uludere için Buluşan Kadınlar grubu, adalet çağrısında bulunarak imza kampanyası başlattı. Kampanya metninde Uludere yolunda 'kardeşlerimiz parçalandı' ifadesinde bulunan grup, 'Bizler Uludere’ye gidip onların ailelerinin yüzüne bakmış bir grup kadın' olarak 'seslerini duyurmak için elimizden geleni yapacağımıza söz verdik' dedi.
GÜNCEL AK Partili Akdağ: 'Genel af gündeme gelebilir'

AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, barış ortamının tesis edilmesi halinde 'genel af'ın da gündeme gelebileceğini belirterek, 'Örgüt üst yönetiminden 250-300 kişi üçüncü ülkelere gidebilir. Diğerleri demokratik ortama katılarak siyasal alanda faaliyet gösterebilir' dedi.