FATMA ŞAHİN

GÜNCEL Gaziantep'te bombalı saldırı

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'ndeki Karşıyaka polis Karakolu yakınlarında dün akşam bomba yüklü araç patlatıldı; 69 kişinin yaralandı, 4'ü çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili ilk bilgiler sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Saldırının Ramazan Bayramı'na denk gelmesi, Gaziantep’te Türk-Kürt çatışmasının amaçlandığı ve olası Suriye bağlantısı yorumları yapılırken, PKK bugün yaptığı açıklamayla olayı üstlenmediğini duyurdu.
GÜNCEL Kadına karşı şiddette elektronik kelepçe uygulaması hayata geçmeyi bekliyor

Kocası tarafından 11 bıçak darbesiyle öldürülen Ayşe Paşalı cinayeti üzerine gündeme gelen ve şiddet uygulayan eşin elektronik kelepçeyle takibini öngören uygulama bir yıldır hayata geçirilemedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'ın açıkladığı kadınlara elektronik koruma sistemi ile ilgili kanun çıkarılmasına rağmen yönetmeliğin hazırlanmaması ve elektronik kelepçe ihalesinin yapılamaması uygulamayı geciktirdi.
GÜNCEL 'Vanlı depremzede çocuklar çalıştırılıyor'

Milletvekillerine gönderilen bir ihbar mektubunda, Valiliğin kontrolünde Malatya Öğretmenevi’ne yerleştirilen Vanlı ailelerin çocuklarının öğretmenevi lokalinde temizlik ve yemek dağıtma dahil birçok işte çalıştırıldıkları ifade edildi. BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, yasal işlem başlatılmasını istedi.