ŞİŞLİ

GÜNCEL LBTİ’lere ücretsiz jinekolojik hizmet

Şişli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Eşitlik Birimi tarafından Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Birim, LBTİ bireylere ücretsiz jinekolojik hizmetle, yerel yönetimlere örnek olacak bir adım attı.
GÜNCEL Şişli cinayetiyle ilgili 8 kişi yakalandı

Şişli’deki evlerinde bağlandıktan sonra saldırıya uğrayan çiftten, Hagop Yakup Demirci’nin ölümü ve Seta Ayda Demirci’nin yaralanmasının zanlısı olduğu iddia edilen 8 kişi Trabzon’da yakalandı.
TÜRKİYE Şişli’deki saldırıda yaralanan Demirci taburcu edildi

Seta Ayda Demirci ve Hagop Yakup Demirci çifti, geçen Cumartesi evlerinde korkunç bir saldırının hedefi oldu. Seta Ayda Demirci, saldırıdan yaralı olarak kurtulup taburcu edilirken, Hagop Yakıp Demirci’nin hunharca öldürülmesi, cinayetin nefret saikiyle işlenip işlenmediği sorusunu akıllara getirdi.
GÜNCEL 43 yıldır Şişli’de yaşıyorum halkın sorunlarını biliyorum

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Şişli’de en renkli seçim kampanyalarından birini yürütüyor. Partinin ilçedeki eşbaşkan adayı ise bir Ermeni: Kenan Yenice. Yenice’yle birlikte eşbaşkan adaylığını Ayşe Berktay üstlenirken, Belediye Meclis üyeliği listesi de Ermeniler, Süryaniler, Yahudiler, LGBT bireyleri, Barış anneleri ve işçilerden oluşuyor. Kenan Yenice, Şişli’yi ve çözüm önerilerini Agos’a anlattı.
GÜNCEL ‘İhtiyaçları hak gören bir model’

KCK operasyonları sırasında tutuklanan çevirmen, akademisyen, Barış Meclisi ve BDP Kadın Meclisi üyesi Ayşe Berktay, 27 aylık tutukluluğun ardından tahliye edildiği gün, kendisini HDP Şişli Eşbaşkan adayı olarak bir kez daha aktif siyasetin içinde buldu. Berktay’la Kürt siyasi hareketinin mücadelesinden Ermeni sorununa, cezaevi sürecinden HDP’nin yerel seçim çalışmalarına kadar pek çok konuda söyleştik.