DARBELERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU

GÜNCEL Yassıada belgeleri Meclis’e ulaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), idam edilen Başbakan Adnan Menderes’e ‘iade-i itibar’ yapmaya hazırlanırken; döneme ilişkin binlerce döküman da Meclis’e gönderildi.
GÜNCEL Darbe komisyonunun raporu araştırmacılara yol haritası olacak

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, hazırladığı raporu Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Komisyonun tamamladığı raporun içeriğine CHP'li üyeler katılmadıklarını söyleyerek Meclis Başkanı'na ek bir rapor sundu. Öte yandan CHP’li üyeler raporun sonuç bölümünü oy birliğiyle kaleme aldıklarını da belirtti.
GÜNCEL Tansu Çiller 28 Şubat soruşturmasında ifade verecek

28 Şubat darbesi sürecinde dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve Adalet Bakanı Şevket Kazan, soruşturma kapsamında mağdur olarak ifade vermek üzere çağırıldı. Tansu Çiller, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda da dinlenecek.
GÜNCEL 28 Şubat'ın gizli kasaları açılıyor

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu(TMSF), Darbe Komisyonu ve 28 Şubat savcısına, off-shore hesapları, bankalarda ortaya çıkan kamu zararı, banka bazında yapılmış ödeme miktarı ve görev yapan emekli generallerin isimlerinin yer aldığı 20 klasör gönderiyor.
GÜNCEL Darbe komisyonu medyaya 28 Şubat'ı soracak

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, aralarında iş dünyası, medya, üniversite öğretim üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 300 ismi dinlemek için davetiye gönderdiklerini söyledi. Baş, komsiyonda görüşü alınanlarda 'pişmanlık görüyor musunuz' sorusuna, 'Herkes yaptığından çok emin. Hiçbir şekilde bu darbe değildi diyorlar' diye yanıt verdi. Komisyon Başkanı ayrıca, Yaşar Büyükanıt'ın da dinleneceğini belirtti.
GÜNCEL Tansu Çiller: 28 Şubat'ın en sağlam arşivi bende

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu eski Başbakan Tansu Çiller'i dinleyecek. Çiller, komisyon başkanı Nimet Baş’a, “Bugüne kadar hiç konuşmadım. İlk kez konuşacağım ve çok önemli şeyler anlatacağım. Elimde bu konuda çok güçlü bir arşivim var” dedi. Çiller, komisyonun herkesi dinledikten sonra kendisini dinlemesini önerirken, Mesut Yılmaz ise bugüne kadar her şeyin konuşulduğunu söyleyerek komisyonun teklifini geri çevirdi.
GÜNCEL MGK darbe dönemi görüşmelerini Meclis'e göndermeyi reddetti

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, ilk olumsuz yanıtı kritik süreçlerin önemli adresi Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nden aldı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, darbe öncesi ve sonrasında yapılan tarihi toplantıların görüşme tutanaklarını isteyen Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun talebini, MGK'nın 'Görüşme Tutanakları' maddesine dayandırarak reddetti.
GÜNCEL Darbeleri Araştırma Komisyonu Demirel'i dinleyecek

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, bugün evinde ziyaret edeceği eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sorulacak soruları kısıtlı tutma kararı aldı. BDPli Sırrı Süreyya Önder, 'Her soruyu sormalıyız. Ben her şeyi sorarım. Yanlış bir şeyi söylerse de bu böyle değil, yalan söylüyorsun derim' diye itiraz ederken MHPli Özcan Yeniçeri ise, 'yargılama sorgulama değil algılamaya gidiyoruz' diye konuştu.
GÜNCEL 12 Eylül komisyonu kimleri dinleyecek

12 Eylül darbesini araştıran TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Alt Komisyon Başkanı Naci Bostancı, Süleyman Demirel, Kenan Evren, Deniz Baykal, Semra Özal gibi isimlerin dinlenebileceği bildirdi. Bostancı, mahkeme başkanlarına, davaları görürken baskı görüp görmediklerini soracaklarını belirtti.