24 NİSAN ANMALARI

GÜNCEL Suny: Zor mesele es geçilmiş oldu

Dünyanın önde gelen Sovyet dönemi tarihçilerinden ABD’li Ermeni akademisyen Ronald Grigor Suny, 24 Nisan’da Tünel’de gerçekleştirilen anma törenine katıldı, hem törene ilişkin izlenimlerini satırlara döktü, hem de ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajlarını değerlendirdi.
GÜNCEL “Taziye değil, özür bekliyoruz”

Ermeni soykırımının 102. yılında Tünel'de bir araya gelenler Ermenice ağıtlar eşliğinde sessiz oturma eylemi yaparak soykırım kurbanlarını andı; yüzleşme çağrısı yaptı.
1995'ten 2015'e basında Ermeni Soykırımı'nı anma günü

Hrant Dink Vakfı'nın raporunda 1995 yılından 2015 yılına kadar geçen 21 yıllık döneme ilişkin Hürriyet, Cumhuriyet ve Zaman gazetelerinde yer alan içeriklerin taranmasından hareketle oluşturulan veri ve analizler yer alıyor.
GÜNCEL DTK’dan soykırım açıklaması

Demokratik Toplum Koordinasyonu, 1915 Ermeni soykırımının 101. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. DTK,1915 Ermeni soykırımında binlerce yıllık tarihi birikim üzerinde oluşan tüm toplumsal dinamiklerin yok edildiği belirtildi.
GÜNCEL 101. yılında, hakikat talebine devam

Ermeni toplumunun önde gelen pek çok aydınının tutuklandığı tarih olan, bu nedenle Ermeni Soykırımı’nın başlangıcı kabul edilen 24 Nisan, 101. yıldönümünde de Türkiye ve dünyada çeşitli anma etkinliklerine sahne olacak. Ermeni Soykırımı’nın 101. yıldönümünde dünyanın pek çok yerinde düzenlenecek anma etkinliklerinin öne çıkanlarını derledik.