AHTAMAR ADASI

TOPLUM Patrik adaylığı için Ahtamar masalı

Patrik Vekili Aram Ateşyan verdiği röportajlarda, vekilliği süresince yaptığı faaliyetleri arasında Ahtamar’a haç yerleştirilmesi ve ayin yapılmasını sayarak, kendisinin büyük bir başarısı olarak sunuyor. Oysa dile getirdiği bu iki faaliyetin kendi şahsıyla hiçbir ilgisi yok. Patrikhane tüzel kişiliğine, adresine gönderilmiş bir tebliğden yola çıkarak yapmadığı bir işi sahiplenmenin, başkalarının emeğine el koymakla eşdeğer olduğu bilinmelidir. Bu yazı, o emeği sahiplerine iade duygusuyla yazılmıştır.
GENEL Ahtamar'daki ayin iptal edildi

6 Eylül'de Ahtamar Adası'ndaki Surp Haç Kilisesi'nde yapılması planlanan ayin güvenlik sorunları nedeniyle iptal edildi. 2011'den bu yana yapılan ayine Ermenistan ve Ermeni Diaporası'nda yüksek katılım bekleniyordu.
GENEL Anuşyan Ahtamar’ı ziyaret etti

Türkiye Ermeni Patrikliği Ruhani Meclis Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, tarihi Ahtamar’daki Surp Haç Kilisesi'ni gezdi. Ziyareti sırasında depremden sonra Van’a ilk kez geldiğini söyleyen ve kilisede herhangi bir zarar olmamasının sevindirici olduğunu belirten Anuşyan, ayrıca ada ve kiliseyi gezen turistlere de kilisenin tarihi hakkında bilgi verdi.