ENGİN ALAN

GÜNCEL Öcalan: İmralı’da beni ABD temsilcileri de karşıladı

İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, toplatıldığı için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu, ’Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü’ adlı kitabında, İmralı’ya getirilmesi sırasında kendisini dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’un özel danışmanı bir general, AB’nin siyasi komiserliği adına bir kadın ve şimdi cezaevinde bulunan MHP Milletvekili Engin Alan’ın karşıladığını iddia etti.
GÜNCEL Balyoz Davasında karar açıkandı

Balyoz Darbe Planı davasında mahkeme kararını açıkladı. Örnek, Fırtına ve Doğan 'darbeye teşebbüs etmekten' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldılar.
GÜNCEL 28 Şubat'ın 5. dalgasında 6 tutuklama

28 Şubat soruşturmasının 5. dalgasında, aralarında dönemin MGK Genel Sekreteri ve iki kuvvet komutanının da olduğu 6 eski general tutuklandı, 4 kişi serbest bırakıldı. emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Vural Avar tutuklanan isimler arasında yer alırken, Teoman Koman'ın ağır rahatsızlığı dolayısıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
GÜNCEL 28 Şubat'ta 5. dalga kuvvet komutanlarına

28 Şubat soruşturması kapsamında 5. dalga operasyon başlatıldı. Dönemin kuvvet komutanları Ankara'ya götürülürken, Balyoz davasının sanıkları da Ankara Adliye'sine getirildi. Dönemin Genelkurmay Harekat Daire Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP'den milletvekili seçilen Emekli Korgeneral Engin Alan ifade vermek üzere Ankara'ya getirildi.