KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

GÜNCEL Türkiye’nin kültür haritasına ihtiyacı var

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini cevaplayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye’de tescilli kilise sayılarıyla ilgili verileri de paylaştı. Bakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın elindeki verilere göre, Türkiye’de bin 388 tescilli kilise olduğunu açıkladı. Bakanlığın verileri, Türkiye’deki kiliseler üzerine yapılan çalışmalarda ortaya çıkan sayıların çok altında.
KÜLTÜR SANAT ‘Respiro’nun kitabı yeniden dağıtımda

İçinde ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesi geçtiği için Venedik Bienali’nde dağıtımı engellenen, Sanatçı Sarkis’in 56. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu için hazırladığı ‘Respiro’ başlıklı serginin kitabı, resmi logo ve amblemlerden arındırılarak yeniden basıldı.
GÜNCEL Kültür Bakanlığı’ndan ‘Ermeni açılımı'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’nin Ekim 2015-Ocak 2016 döneminde, merkezi Brüksel’de bulunan Europalia Kültür ve Sanat Festivali'nin konuk ülkesi olacağını açıkladı. Çelik, Karin Karakaşlı, Jaklin Çelik ve Markar Esayan’ın da Brüksel’deki festivalde yer alacaklarını belirtmesine rağmen, söz konusu yazarlara henüz davet ulaşmış değil.
TOPLUM Demir Kilise Ocak’ta ibadete açılıyor

‘Demir Kilise’ olarak bilinen Balat’taki Sveti Stefan Kilisesi’nin 2011’den bu yana süren restorasyonunda sonuna gelindi. Kilise’nin Ocak 2015’te ibadete açılması bekleniyor.