RECEP AKDAĞ

GÜNCEL Bakan Akdağ: 17 yaralının durumu ciddi

Sağlık Bakanı Akdağ, Antep’teki saldırıyla ilgili açıklamasında, “Durumu ciddi olan 17 yaralımız var. Bunların bir kısmında hayati tehlike var” dedi. Toplam 90 yaralı olduğunu, 69’unun da tedavi gördüğünü ekledi.
GÜNCEL Sağlık Bakanı Akdağ: Doğum korkusu da tıbbi gereklilik sayılacak

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan yeni düzenlemelere göre, gebe veya rahimdeki bebek için tıbbı zorunluluk bulunması halinde doğum, sezaryenle yaptırılabilecek. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamalarda “tıbbi gereklilik” şartına bağlanan sezaryeni, 'şiddetli doğum korkusu' yaşayan kadınların da yaptırabileceğini ifade etti.
GÜNCEL Kürtaj düzenlemesiyle ilgili çelişkili açıklamalar geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, gündemdeki kürtaj tartışmalarıyla ilgili yasal bir düzenleme yapılmayacağını duyurdu. Canikli, kürtaj yasası ile ilgili olarak, “Bu konuda bir düzenleme Meclis’e gelmeyecek” dedi. Öte yandan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Kürtaj konusunda detaylı çalışma yaptık. Konuyla ilgili raporu, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunacağız' dedi.
GÜNCEL Sağlık Bakanı Akdağ'dan kürtaj yasasında orta yol sinyali

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj konusunda hem kadınların seçim hakkını, hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacaklarını söyledi. Kürtaj konusunda Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın birlikte çalıştığını aktaran Akdağ, 'nüfus planlaması' kavramı yerine 'üreme sağlığı' kavramını getirdiklerini açıkladı.
GÜNCEL ''Kürtaj cinayet değildir''

Başbakan Erdoğan'ın kürtajı cinayetle özdeşleştiren çıkışına tıp uzmanları ve kadın hakları savunucularından tepki geldi. Prof. Dr. Atıf Yüksel, 'Sezaryeni yapan hekimlerin de cani olmasını gerekli kılan bu tanımlamayı kınıyor ve bir dil sürçmesi olmasını diliyoruz' derken TTB, kadının bedeni üzerindeki hakkının, 'potansiyel haklara göre daha üstün' olduğunu belirtti.