HAMAHAYGAGAN

TOPLUM Hamahaygagan'dan görkemli kapanış

2 Ağustos’ta Yerevan Vazgen Sarkisyan Stadı’nda başlayan 6.Pan Armenian Yaz Olimpiyat Oyunları (Hamahaygagan), 13 Ağustos Perşembe günü Yerevan’da yapılan kapanış seromonisiyle sona erdi.
TOPLUM Hamahaygagan oyunları rekor katılımla devam ediyor

Hamahaygagan oyunlarının açılışına davet edilen Van Belediye eşbaşkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Mutki Belediye Başkanı Özkan Birlik, Norşen (Güroymak) Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Fatma Şık Barut da törende hazır bulundu.
TOPLUM Hamahaygagan heyecanı başladı

Bu sene altıncısı düzenlenen Hamahaygagan (Ermeni Olimpiyatları) 2 Ağustos Pazar günü yapılan açılış töreniyle resmen başladı.
TOPLUM Hamahaygagan’da hazırlıklar tamam

Dört senede bir dünyanın her yanından Ermeni gençleri spor yapmak üzere bir araya getiren ve bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ve Hamahaygagan Olimpiyatları (Pan Armenian Games), bu yıl 2-13 Ağustos arasında Yerevan, Gümrü, Vanadzor, Eçmiyadzin, Ardaşad, Stepanakert ve Abovyan şehirlerinde yapılacak.
TOPLUM MEB’den bir garip Karabağ hassasiyeti

Milli Eğitim Bakanlığı, dünyanın çeşitli ülkelerinden Ermenileri Ermenistan’da bir araya geiten ve 2015’te düzenlenecek olan Hamaygagan Oyunları (Pan Armenian Games) ile ilgili gizli bir genelge yayımladı. Genelgede, oyunlara katılımın önünde bir engel olmadığı belirtilirken, Karabağ’da yapılacak müsabakalara Türkiye’den gidecek takımların katılmaması isteniyor.
TOPLUM ‘Bölüne bölüne’ çoğalalım

Nayat Karaköse, geçen hafta Agos'un sayfalarına taşınan, Hamahaygagan Dünya Komitesi üyesi Majak Çakır Ohanyan’ın Sasun takımının olimpiyatlara katılmaması yönünde görüş bildiren mektubunun yankılarını yazdı.