DOKUNULMAZLIK

GÜNCEL Meclis’e 10 fezleke daha gönderildi

Meclis’e HDP ve CHP vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için 10 fezleke gönderildi. Hakkında fezleke düzenlenen vekiller arasında HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan da var.
GÜNCEL Demirtaş: Vekilleri tutuklama hazırlığı başladı

HDP’li Demirtaş, ekim ayında HDP’nin bazı milletvekillerine yönelik zorla getirme ve tutuklama hazırlıkları başlatıldığını söyleyerek, “Özellikle İçişleri Bakanı’nın 22 ilin valisiyle olağanüstü bir güvenlik toplantısı yapması bu yönlüdür” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Demirtaş: Ortak bir savunma metnini okuyacağız

Avrupa Parlamentosu'nda dün konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savcılıklara zorla götürülmeleri durumunda milletvekilleriyle birlikte ortak bir savunma metni hazırladıklarını ve tüm vekillerin aynı metni okuyacağını açıkladı.
GÜNCEL CHP’de 1991 sendromu

Doç. Dr. Yunus Emre: “1989’da birinci parti olarak büyük bir çıkış yapan SHP, 1991’de HEP ittifakının da etkisiyle üçüncü parti olabildi. Geçen 25 yıla rağmen CHP bu sendromdan kurtulabilmiş değil. 1991 Sendromu, CHP yönetimini Anayasa’ya aykırı olduğunu düşündükleri bir teklife evet demeye bile yönlendirdi.”
GÜNCEL HDP’liler, dokunulmazlıklar için AYM’ye başvurdu

Halkların Demokratik Partisi, 20 Mayıs’ta Meclis’te kabul edilen “dokunulmazlıkların kaldırılması” anayasa değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. AYM'nin başvuruları iki hafta içinde karara bağlaması gerekiyor.