TECAVÜZ

GÜNCEL ‘Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler’

Öğretmeninin cinsel tacizi nedeniyle intihar eden 17 yaşındaki Cansel K.’nın teyzesi “Cansel, müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. Tecavüze göz yumdular” diye konuştu.
GÜNCEL Türkiye’nin erkek şiddeti karnesi

Cinsel şiddet ve kadın cinayetlerini avukatlara, kadın hakları örgütü üyelerine, yazarlara ve gazetecilere sorduk. Avukat Hülya Gülbahar, bianet kadın ve LGBTİ haberleri editörü Çiçek Tahaoğlu, yazar Emine Uçak, avukat Benan Molu, Mor Çatı'dan Deniz Bayram, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu'ndan Özgül Kaptan, akademisyen Aksu Bora, gazeteci Pınar Öğünç ve cinsel psikoterapi uzmanı Prof. Arşaluys Kayır konuştu.
GÜNCEL Kurtaran erkek, kurtulan erkek, suçlu kadın

Gönül İşleri ve Urfalıyım Ezelden dizileri, konuları ve yayınlandıkları kanallar farklı olmasına rağmen ortak bir söylemi paylaşıyorlar. İki dizide de yayınlandıkları hafta kadın tacizi sahneleri yer aldı ve bu sahneler bana bu yazıya başlık atmamı yaratan şekilde verildi: kurtaran erkek, kurtulan erkek, suçlanan kadın.
GÜNCEL Sakharov ödülü Denis Mukwege'nin

Avrupa Parlamentosu’nun 2014 Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne bu sene, savaş ortamında tecavüze uğrayan kadınları tedavi eden Kongolu jinekolog ve insan hakları savunucusu Denis Mukwege layık görüldü.
GENEL Sakharov ödülü Denis Mukwege'nin

Avrupa Parlamentosu’nun 2014 Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne bu sene, savaş ortamında tecavüze uğrayan kadınları tedavi eden Kongolu jinekolog ve insan hakları savunucusu Denis Mukwege layık görüldü.
GÜNCEL Göçmenlere sistematik şiddetin son kurbanı: Ugandalı Nankabirwa öldürüldü

Yaklaşık bir yıldır Türkiye’de çalışan 39 yaşındaki Ugandalı göçmen Jesca Nankabirwa, 6 Eylül günü evinden çıktı ve bir hafta sonra cansız bedeni bulundu. Nankabirwa’nın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. ‘Sınır Tanımayan Kadınlar Grubu’, cinayetin tesadüf olmadığını, göçmen kadınların sistematik taciz ve şiddete maruz kaldıklarını belirtiyor.
GÜNCEL Suriyeli mülteci kadına kampta tecavüz

Midyat’taki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Suriyeli mülteciler için kurulan kampta bir mülteci kadının uğradığı tecavüz sonrasında intihar ettiği öne sürüldü. Jin Haber Ajansı’nın haberine göre, 26 yaşındaki Suriyeli Ezidi bir kadına, kamp şoförü tecavüz etti. Epilepsi hastası olan kadının bu olay sonrasında ilaçlarını içerek intihar ettiği iddia edildi.