FETTULLAH GÜLEN

GÜNCEL Fettullah Gülen: ''Böyle düşünmem onlara saygımın gereği''

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye davetini 'civanmertlik' olarak niteleyen Fettullah Gülen, 'O, kendine yakışanı yaptı. Fakat o ilk değil' diyerek Cumhurbaşkanı Gül'ün de daha önceden kendisini davet ettiğini hatırlattı. Kendi adına hiçbir endişe duymadığını kaydeden Gülen, dönmesi durumunda 'Türkiye'de olumlu şeylerin' duraksaması, 'bir takım kazanımların' kaybedilmesi endişesiyle, dönemeyeceğini ifade etti.
GÜNCEL Erdoğan: ''Takdir kendilerine aittir''

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları kapanışında Fetullah Gülen’e yaptığı çağrı ile ilgili olarak, “Bu konuda ki her türlü takdir şüphesiz ki kendilerine aittir. Türkçe Olimpiyatları öncesinde de böyle bir beklentinin olduğunu bildiğim içinde bu beklentiyi de bu finale gelmiş olan tüm gönüldaşlar ile paylaşayım istedim' diye konuştu.
GÜNCEL Erdoğan'ın Fettullah Gülen'e çağrısı için neler konuşuldu

Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları kapanış konuşmasında Fettullah Gülen'i Türkiye'ye çağırması medya ve siyasette yankı buldu. Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, canlı yayında tam destek verirken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Geçmişte yaşanan bir kısım huzursuzluklardan dolayı ülkesinden ayrılmak zorunda kalmıştır' diyerek Gülen'in artık dönmesini arzuladığını söyledi.
GÜNCEL Erdoğan Fettullah Gülen'i Türkiye'ye çağırdı

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, 'Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz' diye konuşarak isim vermeden Fettullah Gülen'i Türkiye'ye çağırdı.