ANAYASA KOMİSYONU

GÜNCEL İHD'den Meclis Başkanı'na: Suça ortak olmaktasınız

İHD İstanbul Şubesi, 2 Mayıs'ta Garo Paylan ve diğer HDP'li milletvekillerine yönelik şiddet olaylarıyla ilgili TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a bir mektup gönderdi. Ankara'ya postalanan mektupta, ‘ırkçı hedef gösterme olayını kınamayarak suça ortak olmaktasınız" deniyor.
TÜRKİYE

Bazı yayın organlarında dokunulmazlıkların kaldırılması görüşmeleri sırasında çıkan kavganın ‘fitilini ateşlemek’ ve ‘provoke etmek’le suçlanan HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, Meclis tutanaklarını kanıt göstererek, “AKP’li Mehmet Metiner’in, görüntülerde de görebileceğiniz üzere fiziksel olarak bana saldırması üzerine kavga başlamış ve planlı bir lince girişilmiştir” dedi.
GÜNCEL Cemil Çiçek: ''Parantez içine almak bir yöntemdir''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BDP'nin Anayasa Komisyonu'ndan izin talebinin görüşüldüğünü ve çalışmalara Ağustos ayında devam edilmesi kararı alındığını açıkladı. Çiçek, BDP'nin 'her görüşlerinin parantez içine alındığına' yönündeki eleştirilerine, üzerinde mutabık kalınmayan konuların sonradan tekrar görüşülmesi suretiyle 'mesafe katetmek için bulduğumuz bir yöntemdir' diyerek yanıt verdi.
GÜNCEL Büşra Ersanlı: ''BDP'de Türk yönetici olduğum için tutuklandım''

BDP'de ders verip partinin anayasa ekibinde çalışırken KCK'dan tutuklanan Prof. Büşra Ersanlı, tutuklanmasında Türk olmasının etkisi olduğuna inanıyor. Ersanlı, katıldığı anayasa çalışmaları hakkında “Karşılıklı oturuyorduk. Bu durumu nasıl hazmedebiliyorlar?” diye sordu ve Leyla Zana'nın Başbakan Erdoğan'la görüşmesini destekleyerek, 'Politik kimliği güçlü bir şahsın talebi, açıklamaları niye kötü olsun ki?” diye konuştu.
GÜNCEL Anayasa komisyonu siyaset kurumuna örnek olacak

Anayasa Uzlaşma Komisyonu parti liderlerini ziyaret etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dört siyasi parti liderinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışma sürecini çok açık olarak desteklediğini belirtti. Komisyonun siyaset kurumu için örnek teşkil edeceğini söyleyen Çiçek, 'Uzlaşma Komisyonu'ndaki hava Türkiye'ye 1 yıl egemen olsa, Türkiye bugün tartıştığı konuların önemli kısmını geride bırakabilecektir' diye konuştu.