SENDİKA

GÜNCEL Medyanın bugünü ve geleceği

Avrupa Liberal Forumu ve Friedrich Naumann Vakfı, 23-26 Eylül'de genç gazeteciler için bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda, Türkiye’den ve Avrupa’dan gazeteciler, akademisyenler, araştırmacılar ve politikacılarla birlikte Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünü, sendikalaşmanın önemini, basının tarihi kadar dijital dünyada bizi nasıl bir gelecek beklediğini konuştuk.
GÜNCEL 1 Mayıs kana bulandı

Sendikalar ile hükümet arasında 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması konusunda uzlaşma sağlanamayınca İstanbul yine gaza ve kana bulandı. Sabah saatlerinden itibaren polis Taksim Meydanı’nı kale gibi korudu. Gün boyu devam eden olaylarda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar arasında hayati tehlikesi olanlar var.
GÜNCEL Erdoğan, Kazlıçeşme’yi adres gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, “21,5 milyon oy almış parti olarak toplantılarımızı Kazlıçeşme’de yapıyoruz. Siz neden kutlamalarınızı Kazlıçeşme’de yapmıyorsunuz?” dedi.
GÜNCEL Yeni sendika yasası tepkilere rağmen onaylandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sendikaların tepkilerine rağmen parlamento tarafından kabul edilen sendikalar ve toplu iş sözleşmesi yasasını onayladı. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Aziz Çelik, kabul edilen yasanın 12 Eylül yasaklarını koruduğunu ve yenilerini eklediğini söyledi.
GÜNCEL  Toplu İş İlişkileri Yasası kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı kabul edilerek, yasalaştı. Kabul edilen yasayla, işkolu sayısı, 28'den 20'ye düşüyor. Sendika üyeliği ve üyelikten çıkmak için noter şartı kaldırılıyor.
GÜNCEL Meclis ‘İş ilişkilerini’ görüşüyor DİSK eylemde

Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı Meclis’te görüşülmeye başlandı. Toplu iş sözleşmelerinde kullanılacak istatistiklerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu verileri arasında farklılıklar bulunuyordu. Bu sebeple işçi ve işveren sendikaları yıl başından beri toplu iş sözleşmesi imzalayamıyorlardı.
GÜNCEL Havada çalışmak da zor direnmek de

Hava iş kolunda grev yasağı getiren yasanın parlamentoda görüşüldüğü 29 Mayıs günü, THY ve THY’nin yan kuruluşlarından olan Teknik A.Ş çalışanları havaalanında eylemdeydi.