BÜYÜKADA

GÜNCEL Taner Kılıç yine tahliye edilmedi

Büyükada’da hak savunucularının güvenliği konulu bir toplantı nedeniyle haklarında dava açılan 11 hak savunucusunun yargılandığı davanın ikinci duruşmasında Taner Kılıç tahliye edilmedi.
GÜNCEL 100 yılın tanığı kitabevine tahliye tehdidi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Eylül’de ‘tadilat yapılacağı’ gerekçesiyle Büyükada İskelesi’ndeki dükkanlara tahliye tebligat gönderdi. 2006’da İBB’ye devredilince bir anda işgalci pozisyonuna düşen, kiralarını ödedikleri halde atılma tehdidiyle yaşayan dükkanların arasında 100 yıldır açık olan tarihi İksidas Kitabevi de bulunuyor.
GÜNCEL Adalar’da umduğunu değil bulduğunu yaşarsın

Berge Arabian’la beraber sırf siz Agos okuyucuları için Büyükada, Heybeliada ve Burgazada’yı gezdik ve kendimizce bir adalar turu oluşturmaya çalıştık. Tehlikeli, gizemlerle çevrili, adrenalin pompalayan ve kilo aldıran bu turu yapmanızı şiddetle öneriyor ve hiçbir şekilde mesuliyet kabul etmiyoruz. Buyrunuz.
GÜNCEL 83 yaşında Büyükada âşığı bir hayat heveskârı: Viktor Albukrek

Sizi bu nev-i şahsına münhasır Büyükada beyefendisiyle tanıştırmamıza izin verin. Çocukluğundan bugüne ayağı Büyükada’nın toprağına basmış olan Albukrek 5 yaşından beri kendi oyuncaklarını yapıyor, 17 yaşında ilk sandalını yapıp onu yıllarca kullanan bir deniz sevdalısı ve 82 yaşındayken anılarını bir kitaba dönüştüren ‘çiçeği burnunda’ bir yazar.