TÜRKİYE BARIŞ MECLİSİ

GÜNCEL Orhan Doğan Barış Ödülü Eren Keskin'in

Türkiye Barış Meclisi’nin düzenlediği Orhan Doğan Barış Ödülü’ne bu sene insan hakları savunucusu ve avukat Eren Keskin layık görüldü. Keskin ödülünü iki kadına, Soykırım mağduru bir halkın yazarı Zabel Yesayan ve Kürt halkının barışa ulaşması için çalışmış olan Sakine Cansız’a adadı.
GÜNCEL Barış Meclisi herkesi Ermenilerin acılarını paylaşmaya çağırıyor

Türkiye Barış Meclisi 24 Nisan için 'Herkesi Ermenilerin Acılarını Paylaşmaya Çağırıyoruz!' başlıklı bir bildiri yayınladı. Bildiride barış ve çözüm sürecinde Ermenilerden özür dilenmesi gibi taleplerin karşılanmamasının Türkiye’nin barışının yarım kalması sonucunu doğuracağı ifade ediliyor.
GÜNCEL 'Vekillere dokunmayın, müzakereyi başlatın'

Türkiye Barış Meclisi üyeleri Kürt sorununa karşı duyarlı olan herkesi desteğe çağırıyor. Yarın saat 17.00'de Taksim Tünel'de buluşacak üyeler 'Vekillere dokunmayın, müzakereyi başlatın' pankartının arkasında toplanarak müzakere sürecinin bir an önce başlamasını talep edecek. Türkiye Barış Meclisi üyeleri toplumun duyarlı tüm kesimlerini kendilerine destek vermeye çağırıyor.
GÜNCEL Silahların susmasının olanakları

İstanbul'da 40'ın üzerinde İslamcı, liberal, sosyal demokrat, sosyalist, Ermeni, Kürt yazar, akademisyen, barış aktivisti, Kürt sorununda tırmanan şiddeti ve yaşanan gelişmeleri tartışmak ve ne yapabiliriz sorusuna yanıt aramak üzere Türkiye Barış Meclisi'nin davetiyle bir araya geldi.