MÜSLÜMAN

GÜNCEL İngiltere'de ırkçılığa karşı birlik çağrısı

Birleşik Krallık’ta AB’den ayrılma kararı çıkmasının ardından göçmenlere ve Müslümanlara yönelik ırkçılığın arttığı belirtiliyor. Irkçılığa en çok maruz kalan gruğlar birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.
GÜNCEL ‘ABD’de Müslümanlara yönelik ayrımcılık görmezden geliniyor’

Ağustos ayında Ferguson şehrinde polisin siyah bir genci öldürülmesiyle başlayan ve tüm ABD’ye yayılan protestoların ardından, ülkedeki siyahlara yönelik ayrımcılık pratikleri geniş ölçüde tartışılmıştı. 10 Şubat’ta Chapel Hill kasabasında üç Müslüman öğrencinin öldürülmesi, ABD’nin ‘ötekiler’inin bir kez daha gündeme gelmesine sebep oldu. ABD’de siyasi mültecilik üzerine çalışan avukat Gaye Özpınar’la ABD’nin göçmen politikasını ve bu politikanın sorunlarını konuştuk.
GÜNCEL Kuran ve hadislerden değerler eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hizmet Vakfı ile yaptığı protokol kapsamında Türkiye ’deki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, “seminer” şeklinde okutulacak, “değerler eğitimi”nin içeriğini, kitapçık haline getirerek 81 ilin valiliğine gönderdi. Kitapçıkta Kuran ve hadislerden belirlenen 9 konu başlığı bulunuyor.
GÜNCEL Türkiyeli Yahudilerden Etyen Mahçupyan'a tepki

3 Ağustos tarihinde Etyen Mahçupyan tarafından yazılan ve Akşam Gazetesi’nde yayınlanan ‘Azınlıkların En Hakiki Sorusu’ başlıklı yazıyla ilgili Türkiyeli Yahudiler yanıt niteliğinde bir açıklama yayımladı. Cemaat açıklamasında, söz konusu yazıyı 'provakatif bir iftira' olarak değerlendiriyor.