CAMİ

GÜNCEL Atina’dan cami hamlesi

Başkent Atina’ya cami inşasının parlamentodan geçmesini, Yunanistan’daki gelişmeleri yakından izleyen gazeteci Evren Dede’yle konuştuk.
GÜNCEL Trabzon’daki Ayasofya’da freskler kazındı

2013’te camiye çevrilen Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi’nde büyük bir yıkım yaşandığı iddia ediliyor. 1250 yılında inşa edilen tarihi Ayasofya Kilisesi, 2013’te camiye çevrildikten sonra 800 yıllık fresklerin üstü örtülmüş, bir kısmı ise kırılmıştı.
KİLİSE Atina'ya cami yolda, gözler Ruhban Okulu'nda

Atina'ya cami inşasını öngören yasa değişikliği Yunanistan Parlamentosu'ndan geçti. Mütekabiliyet esasını öne süren Ankara'nın,Heybeliada Ruhban Okulu'nun faaliyete geçmesi için şart koştuğu gelişmeler arasında Atina'ya cami inşası da vardı. Gelişmelerin ardından dikkatler, AKP'nin atacağı adımlara çevrildi.
GÜNCEL Rumeli Hisarı Açıkhava Tiyatrosu cami oluyor

Açıkhava Tiyatrosu’nun bulunduğu bölgede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öncülüğünde Boğazkesen Mescidi’nin ana duvarının inşasına başlandı. Tarihî Açıkhava Tiyatrosu’nun yerine inşa edilecek mescidi, şehir plancısı Ayşegül Başak Kutlu, Agos için değerlendirdi.
GÜNCEL IŞİD'in kutsal mekan katliamı

IŞİD militanları, Irak’ta ilerledikleri bölgelerdeki kutsal mekanları ‘dine aykırı olduğu’ gerekçesiyle yok etmeye devam ediyor. Bu yıkımın son kurbanı Musul’da bulunan bin üç yüz kusür yıllık Yunus peygamberin türbesi oldu.