AGİT MİNSK GRUBU

GÜNCEL Nalbandian ve Memmedyarov bir araya geldi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandian ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Karabağ’da çatışma ve barış süreci konularını görüşmek üzere bir araya geldi.
GÜNCEL Sarkisyan ve Aliyev AGİT grubuyla bir araya geldi

Ermenistan-Azerbaycan arasındakiKarabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesini teşvik ve taraflar arasında arabuluculuk etmek amacıyla kurulan AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle bir araya geldi.
GÜNCEL Nalbandyan’dan 2015’e bakış

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan 2 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında, 2015 yılını özetleyerek gazetecilerin sorularını cevapladı. Nalbandyan AKPM’de geçen hafta oylanan raporları, Türkiye ile ilişkileri, Ortadoğu’daki çalkantıları yorumlarken, Soykırımın tanınması konusunda çalışmalara devam edileceğini söyledi.
GÜNCEL ''Karabağ sorunu barışçıl yöntemlerle çözülmeli''

Güney Kafkasya ziyareti kapsamında Ermenistan'a giden Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Karabağ sorununun çözümü AB’nin öncelikli meselelerinden biri olarak kalmaya devam ettiğini belirterek, 'Karabağ problemi barışçıl yollarla çözülmeli' çağrısı yaptı. Rompuy Ermenistan ve Azerbaycan'ı ateşkese uymaları yönünde uyararak AB'nin deneyimini paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.