LİNÇ

GÜNCEL Suriyelilere linç planı

Ankara’da bir grup, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Önder mahallesindeki bir parka sosyal medya üzerinden saldırı çağrısı yaptı.
GÜNCEL Tanıl Bora: Linç cihazının idmanlı tutulmasına Uygur Türkleri vesile oldu

Çin hükümetinin Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlara ibadet kısıtlaması getirdiği yönündeki haberler, Türkiye’de yeni bir saldırı furyasının başlamasına neden oldu. Koreli olduğunu söyleyen turist grubunun protesto edilmesi, Uygur Türkü çalıştıran Çin lokantasının taşlanması, Twitter’da lince maruz kalan oyuncu Ayumi’nin “Ben Japonum!” feryadı gibi kimi alay konusu olan, kimiyse gayet ciddiye alınması gereken saldırılar ne anlama geliyor? ‘Türkiye’nin Linç Rejimi’ kitabının yazarı Tanıl Bora’yla, Çinlilere karşı yükselen bu yeni nefretin altında yatanları ve Türk milliyetçiliğinin linç rejiminden beslenen damarlarını konuştuk.
GÜNCEL Maraş’ta ‘Suriyelileri istemiyoruz’ eylemi lince döndü

Kahramanmaraş'ta toplanan bir grup, ‘Suriyelileri İstemiyoruz’ eyleminin ardından Suriyelilere ait iş yeri ve araçlarına zarar verdi. Grup, sığınmacılara ait bazı iş yerlerinin tabelalarını indirdi ve içindeki malzemeleri yağmaladı. Kentte gerginlik sürüyor.
GÜNCEL Mültecilere karşı  ‘nefret’ giderek büyüyor

Türkiye'de yaklaşık 210 bin Suriyeli Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan kamplarda kalırken dışarıda yaşayan yaklaşık 800 bin Suriyelinin durumu daha vahim. Büyük bölümü halen kayıt altında değil ve artan nefret ve ayrımcılık dalgası, bu insanların hayatlarını daha da zorlaştırıyor.
GÜNCEL BDP’liler Sinop’tan ayrıldı

Vali, BDP’lilere yolların güvenliğini sağladığını ve güvenli bir şekilde şehirden çıkabileceklerini söyledi. Önce Sinoplular, sonra dışarıdan gelen HDK heyeti öğretmenevini terk etti.
GÜNCEL  Eylisli’ye yapılan linçe son verin çağrısı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) yaptığı açıklamayla Azerbaycan hükümetine, yazar Ekrem Eylisli’ye karşı sürdürülen düşmanca ve aşağılayıcı kampanyayı derhal sonlandırılması için çağrıdabulundu. HRW, açıklamasında Azerbaycan’ın üye olduğu yabancı ve uluslararası örgütleri bu linç kampanyasına karşı ses çıkarmaya davet etti.