BALIKÇILIK

ERMENİSTAN Sevan Gölü’nde av yasağına karşı kitlesel eylem

Aylar süren eğitim, inceleme ve tatbikatların ardından Ermenistan’ın Sevan Gölü’nde yeni göreve başlayan su devriyeleri ile Noratuslu balıkçılar arasında gerilim yaşandı. Devriye ekibi saldırıya uğradı, balıkçılar ise günler önce iki balıkçının devriye ekipleri tarafından darp edildiğini aktardı.
GÜNCEL ‘Değişiklik olumlu olsa da mücadeleye hâlâ ihtiyaç var’

4 Kasım’da Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde Marmara Balıkçılar Platformu tarafından “Geleneksel ile Geleceğe” başlığı altında Su Ürünleri Kanunu’ndaki değişikliklerin anlatıldığı bir toplantı düzenlendi. Blog yazarı ve balıkçılık aktivisti Kenan Kedikli ile hem kanun değişikliğini hem de ismini yeni duyduğumuz Marmara Balıkçılar Platformu’nu konuştuk.
GENEL Balıkçılıkta ‘organize işler’

Yalova tersaneler bölgesinde geçen 30 Mart akşamı aksiyon filmlerini aratmayacak sahneler yaşandı. Ancak maalesef medyada bu olay pek yer bulamadı. Sosyal medyada özellikle balıkçılık kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay, Türkiye’de balıkçılık alanında yaşanan pek çok sorunu da bir kez daha gündeme getirdi. Kendisi de balıkçı olan, balıkçılık üzerine yazılarıyla tanınan aktivist Kenan Kedikli’yle yaşanan sorunları ve çözüm yollarını konuştuk.
GÜNCEL Balıkçı barınakları marina mı olacak?

Çoğunlukla İstanbul’un en değerli bölgelerinde yer alan barınaklara giderek daha fazla sayıda özel tekne bağlanıyor. Geleneksel balıkçılıkla uğraşanların sayısı azaldıkça da barınakları bir rant alanı olarak görenlerin sayısı artıyor. Meselenin boyutlarını daha iyi anlamak için Geleneksel Balıkçılığı Yaşatma Derneği’nden (GELBALDER) Kenan Kedikli’yle konuştuk.
GENEL Kumkapı Balık Hali kente veda ederken

Kumkapı Balkı Hali'nin uzaklara, artık onun kokusunu duyamayacağımız bir yere, ta Beylikdüzü Gürpınar'a yollanacağını biliyorduk. Lakin geçen hafta aldığımız haber durumu bizler için daha hissedilir kıldı. Yeni hal için ihaleye gidildi ve inşaatın 2014 olmadan tamamlanması planlanıyor. Diğer yandan, balık sezonu da yavaş yavaş sona eriyor. Kumkapı'da sona erecek bu geleneği ve hayatı bir nebze de olsa size sunabilirsek ne mutlu...