POGROM

GÜNCEL ‘Torunlarıma bir hatıra veremeyeceğim, günahını o gece evimizi basanlar çeksin’

6-7 Eylül pogromunun 61. yıldönümünde, dönemin Ekümenik Patrikhane fotoğrafçısı Dimitrios Kalumenos’un eşsiz fotoğraf arşivi bir kere daha gözler önüne seriliyor. İstos Yayıncılık tarafından basılan, gazeteci Serdar Korucu’nun derlediği ‘Hem Malınızı, Hem Canınızı!’ kitabı, o gece yaşanan şiddetin unutturulmuş ve karanlık yüzüne; insanların bedenleri, yaşamları ve hatıraları üzerinde bıraktığı hasara ışık tutuyor. Kitapta yer alan anlatıları, Kalumenos’un objektifinden fotoğraflarla sunuyoruz.
GÜNCEL Bir yıl geçti, 6-7 Eylül'le ilgili soru önergesine cevap gelmedi

HDP milletvekili Mithat Sancar, 6-7 Eylül pogromunun 60. yıldönümünde İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi vermişti. Aradan bir yıl geçmesine rağmen soru önergesi cevaplanmadığı gibi TBMM’nin sitesinde önergeye dahi ulaşılamıyor.
GÜNCEL Unuttuk mu? Çanakkale ve Ermeni Soykırımı

Robert kaplan, abc sitesinde yayımlanan makalesinde, Anadolu'da aynı siyasi irade tarafından uygulanmış soykırım ve katliamları sorgulamadan Çanakkale Savaşı'nı 100. yılında hatırlamanın mümkün olmadığını aktarıyor. Yazıyı, Nazım Hikmet Richard Dikbaş çevirisiyle yayımlıyoruz.